Готови сме с избор на изтребител

Докладът за избор на нов многоцелеви изтребител за Военновъздушните сили е внесен в Министерския съвет, съобщиха от Министерство на отбраната.
 
Докладът е внесен от министърът на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на икономиката Емил Караниколов. Документът съдържа крайното мнение на  междуведомствената експертна комисия и политико-военната група за избор на нов многоцелеви изтребител за Военновъздушните сили на Република България.
В доклада има и  обобщение на оценките и анализите на офертите, постъпили от страните-участници в процедурата. На тази база се предлага конкретен вариант за решение на Министерския съвет и Народното събрание, с който да бъде продължена и окончателно финализирана процедурата за придобиване на нов многоцелеви изтребител съгласно технико-тактическите данни на предложените самолети, ценовите предложения и геостратегическите интереси на страната.
 
 
 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ко
    КОНДЮ
    2 -3
    19:38, 21 дек 2018
    Бойко избра аме3риканският самолет президента вероятно ще избере пожарникарският автомобилмаркучите и останалите аксесоари
  • 2
    Ог
    Огнебъбривец
    3 -2
    19:58, 21 дек 2018
    Бойко и Цецо заминават за Америката на еедноседмичен курс за управление на самолет F- 16 Курса е кратък тъй като те са имали достатъчно време з теоретическа и политическа подготовка по материала Президента ще премине едногодишен курс по пожарогасене пожарни коли видове маркучи и др Ами на времето имаше прикизка -------- Кой за каквото е учил
  • 3
    Ic
    Iceman
    1 0
    14:19, 22 дек 2018
    Честито взехме си самолети от 1976 с подобрение. Много разумно харчене на пари :(
  • 4
    Хи
    хитлер
    3 0
    14:47, 22 дек 2018
    Ей герберисти не ви ли заболяха езиците от лизане на краварски задници?Очаквах го това .И децата знаят какво е Грипен и че е от най ново поколение но ...... .Колко ли комисиона се нагушиха Б.Б. и Ц.Ц като знаем цените на самолетите предполагам че са до небето сумите.
  • 5
    Ен
    ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
    2 0
    18:39, 22 дек 2018
    На тия двамата пък и на шкембе войводата тези пари ще им стигнат до 2080г Да са живи и здрави да ги прахосват до тогава
  • 6
    Ко
    коте
    1 0
    22:04, 22 дек 2018
    Предателството е девиз на герб ! Срам!Срам!
Последни новини