Зов за помощ! Васил Янков е на 24 години и вече шеста година се бори за живота си

    Нека бъдем добри и съпричастни към Васил Янков на 24 години. Момчето се намира в София, а майката е от смолянското село Славейно.

    2013-та година е най-лошата за Васко и неговото семейство, когато чуват за страшната болест „Сарком на Юинг“ в лява бедрена кост. След проведени 14 химиотерапии, 32 сеанса лъчетерапия и 2 операции във Франция, заболяването е овладяно и бедрото е възстановено.

    Следва 1 година химиотерапия в таблетна форма и ремисия до февруари 2018 година, когато се установява, че болестта е метастазирала в плеврата на левия бял дроб. През 2018 година се извършват отново 8 курса химиотерапия с 3 различни комбинации от лекарства. За съжаление обаче без никакъв резултат.

    Болестта прогресира, а на база от резултат на проведено генетично изследване на мутацията на тумора, следваща възможност за лечение на заболяването е единствено таргетна терапия. Това е скъпоструващо лекарство, което трябва да се доставя индивидуално. Един месец лечение струва 5 800 евро, с които близките на Васко не разполагат и не могат да осигурят. Срокът за лечение е между 12 и 14 месеца.

    Нека да помогнем на Васко! С общи усилия да съберем средствата, за да има щастието това младо момче да изживее живота си и да бъде здрав!

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини