Областният управител на Смолян:Призовавам всички да се информират за пътната обстановка преди да пътуват!

Изображение 1 от 2

    Въведени са ограничения за цялата област по републиканската пътна мрежа за движение на всички автомобили с вериги. Пътните настилки се разширяват, обработват и почистват, като е мобилизирана пътно поддържащата техника, допълнително на терен са ротори и от съседни области, както и ротор от 101-ви Алпийски полк.
    Няма бедстващи хора и населени места, без ток от 11 часа са няколко села от община Баните.
    Няма проблем с преливане на реките в областта, преливат язовир "Златоград" и хвостохранилище Ерма река с около 15 см. Нивото на язовир "Пловдивци" над Рудозем е под кота преливане.

    Така областният управител на Смолян Нелялко Славов обобщава обстановката към 12 часа днес на обяд и допълва, че са са мобилизирани всички държавни и общински институции, членовете на областния и общински щабове.
    Служители на КАТ осъществяват контрол по критичните участъци, в готовност са екипи от горското предприятие за разчистване на паднали дървета, налице са аварийни екипи на Електроразпределение юг и Водоснабдяване и канализация, каза Славов.
    „Пампорово и околната туристическа база пращят от туристи, времето е прекрасно за ски, но
    призовавам пътуващите да се информират за въведените ограничения и автомобилите да са пригодени за движение в зимни условия.“, призова оластният управител.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини