Снегът и бедствието не уплашиха риболовци от цял свят на язовир „Широка поляна“. Българският отбор в десетката!

Българският национален отбор зае осмо място на Световното първенство по риболов на лед, което се проведе през уикенда на язовир „Широка поляна“ в Родопите, съобщава Gong BG. Абсолютни шампиони станаха състезателите на Литва, които спечелиха и двете титли. В отборното класиране литовците станаха първи, пред Беларус и Украйна. Златен медал индивидуално спечели 52-годишният ветеран от Литва Гинтас Балчевичус, следван от финландеца Анти Силанпаа и още един литовец – Мариус Ясиаускас.

Шампионатът ще остане в историята като най-екстремният за всички времена. Провеждането му съвпадна с бедственото положение в региона заради снежната буря. Около „Широка поляна“ имаше паднали дървета по пътя, които спряха тока, преспи повече от метър и затруднено движение.

Въпреки това, повече от 150 състезатели и треньори от 15 страни се добраха дотам от Батак. Общината там хвърли много сили и техника да разчисти пътищата, а след това влязоха на леда, където ситуацията беше още по-тежка, тъй като отгоре имаше близо половин метър снежна киша и вода.

Мокри до кости и газещи до колене, рибарите ловиха костури и бабушки, за да определят новия световен шампион. Литовецът Балчевичус грабна титлата с 3.203 кг. улов за двата състезателни дни.  

От българските състезатели най-добре се представи шампионът ни Славчо Лазаров, 19-ти в крайното класиране. Тимът ни се представи добре, като поставената задача беше да се класира в първата осмица, съобщава още gong. bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини