"Смях" в залата, но вече факт: Ще тестват за алкохол и наркотици в Общинския съвет на Смолян

Председателят на общинският съвет в Смолян да определи специален квестор, който да следи за реда на заседанията на Общинския съвет в Смолян. Предложението направи вчера съветникът от БСП Стефан Сабрутев по време на първата за тази година сесия на местния парламент.

Сабрутев настоя освен това, „общественият гард“ да бъде оборудван със специална техника- уреди за тестване за алкохол и наркотични средства. Той предложи към член 15 в Правилника за работа на Общинския съвет да се добави точка 23, според която Киряков да определи квестор, който да следи за реда в залата и при необходимост да ги тества, предложи Сабрутев.

„При установяване на такива лица, присъстващи в залата, без значение дали съветници, кметове, журналисти или външни лица-гости и жители на нашия град, да бъдат извеждани от квестора. За някои е смешно, но тука през годините зачестиха всякакви опити. Имаше такива ексцесии тук, налагаше се да прекъсваме заседания и мисля, че това е важно, за да работим нормално и да има ред.“, аргументира Сабрутев предложението си, което изненада и предизвика усмивки сред повечето присъстващи в залата.

Въпреки това предложението на съветника беше прието и вписано в новия правилник за работа на местиня парламент. Как точно ще функционира въпросният квестор и какви други задължения ще има в длъжностната му характеристика, ще стане ясно по-късно, когато кметът реши кой и как ще изпълнява новата функция. 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини