Талантите от Езикова гимназия "Иван Вазов" спечелиха областния кръг от Фестивала на театър на английски

    Фестивал на авторска драматургия и театър на английски език се проведе днес в Смолян, а малката зала в РДТ за 7-ма година събра на сцена млади таланти, които истински затрудниха журито в конкурса и вдигнаха публиката на крака. Участваха групи от различни възрасти-най-малките от училище ОУ“Васил Левски“ в Златоград и гимназистите от Езикова гимназия „Иван Вазов“ и ПМГ „Васил Левски“ в Смолян, които представиха свои авторски спектакли. Математическата гимназия участва с комедията „Търсих теб “, с модерен етюд по класическати "Кентърбърийски разкази" се представиха учениците от езиковата гимназия в областния град.

    „Чест и почитания, имаме достойни продължители и големи таланти за театъра в Смолян!“, каза директорът на РДТ и актьор Румен Бечев. „Взехте ми акъла!“, каза още шефът на Театъра, обръщайки се към четвъртокласниците от Златоград, които единодушно спечелиха наградата и правото да представят Смолянска област на фестивала във Враца в първа възрастова група от 4 до 8 клас със спектакъла си "Истината и лъжата". Сияна Пинева от Златоград спечели индивидуална награда за ролята си.

    За най-завладяващо присъствие на сцена и индивидуална награда в по-горната възрастова група, получиха Красимира Красимирова от Езиковата гимназия, а за най-завладяващ образ Иво Караасенов от ПМГ“Васил Левски“.

    Никола Куцев от Езиковата гимназия получи отличието за най-професионално влизане в образ. За най-забавно беше отличено представлението „Търся теб“ на талантите от математическата гимназия, а учителката Емилия Пенчева спечели наградата на директора на РДТ Румен Бечев, който подари и 10 пропоуска за Театъра на младите артисти и театрали.

    Първо място на областния кръг на Фестивала във Втора възрастова група спечелиха талантите от Езикова гимназия „Иван Вазов“ в Смолян, заради посланието на модерната интерпретация на своя спектакъл, създаден по "Кентърбърийски разкази". Те ще представят Смолянска област през март на националния кръг на Фестивала във Враца.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ан
      Анонимен
      1 -1
      07:03, 6 фев 2019
      Училище ОУ ,,Иван Вазов" в Златоград няма.
      По-скоро е ОУ ,,Васил Левски".
    Последни новини