0 °C

Талантите от Езикова гимназия "Иван Вазов" спечелиха областния кръг от Фестивала на театър на английски

  Фестивал на авторска драматургия и театър на английски език се проведе днес в Смолян, а малката зала в РДТ за 7-ма година събра на сцена млади таланти, които истински затрудниха журито в конкурса и вдигнаха публиката на крака. Участваха групи от различни възрасти-най-малките от училище ОУ“Васил Левски“ в Златоград и гимназистите от Езикова гимназия „Иван Вазов“ и ПМГ „Васил Левски“ в Смолян, които представиха свои авторски спектакли. Математическата гимназия участва с комедията „Търсих теб “, с модерен етюд по класическати "Кентърбърийски разкази" се представиха учениците от езиковата гимназия в областния град.

  „Чест и почитания, имаме достойни продължители и големи таланти за театъра в Смолян!“, каза директорът на РДТ и актьор Румен Бечев. „Взехте ми акъла!“, каза още шефът на Театъра, обръщайки се към четвъртокласниците от Златоград, които единодушно спечелиха наградата и правото да представят Смолянска област на фестивала във Враца в първа възрастова група от 4 до 8 клас със спектакъла си "Истината и лъжата". Сияна Пинева от Златоград спечели индивидуална награда за ролята си.

  За най-завладяващо присъствие на сцена и индивидуална награда в по-горната възрастова група, получиха Красимира Красимирова от Езиковата гимназия, а за най-завладяващ образ Иво Караасенов от ПМГ“Васил Левски“.

  Никола Куцев от Езиковата гимназия получи отличието за най-професионално влизане в образ. За най-забавно беше отличено представлението „Търся теб“ на талантите от математическата гимназия, а учителката Емилия Пенчева спечели наградата на директора на РДТ Румен Бечев, който подари и 10 пропоуска за Театъра на младите артисти и театрали.

  Първо място на областния кръг на Фестивала във Втора възрастова група спечелиха талантите от Езикова гимназия „Иван Вазов“ в Смолян, заради посланието на модерната интерпретация на своя спектакъл, създаден по "Кентърбърийски разкази". Те ще представят Смолянска област през март на националния кръг на Фестивала във Враца.

  СмолянБГвести

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ан
   Анонимен
   1 0
   07:03, 6 фев 2019
   Училище ОУ ,,Иван Вазов" в Златоград няма.
   По-скоро е ОУ ,,Васил Левски".

  Още новини

  Хороскоп за 09.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете открити в общуването си и ще постигнете договореностите, които желаете. Домашните занимания ще ви натоварят повече физически, но ще се справите. Не се отказвайте да посетите място, което ви зарежда с добра енергия, ще останете доволни и с обновени сили ще продължите напред.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще отделите повече внимание на семейните и лични проблеми. Може да ви натоварят повече и да се почувствате уморени, но по-важно е, че ще решите голяма част от тях. Отговорността ви е факт, с който всички се съобразяват и не ви провокират с изкушения. В служебен план ще предприемете стъпки към реорганизация на работното място.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прагматично ще потърсите мнението на хора, от които бихте научили нови и полезни за вас неща и няма да съжалявате. То ще ви мотивира за реализацията на идея, а също и да разкриете творческите си способности и организаторски умения. Освободени в мислите, ще дадете простор на действията си.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Създайте си занимания, които ви носят настроение. Само от вас самите ще зависи добрия изход на делата ви. За това бъдете смирени, но и практични. Избягвайте рисковани начинания. Моментът не е добър за подобен род дела. Дарованията ви ще напомнят силно за себе си и ще имате интересни изяви.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Подхождате великодушно към грешките на другите. Въпреки, че и вие сте засегнати, запазвате доброто си отношение. Печелите симпатиите и доверието на околните. Помагате на някой да излезе от трудното положение, в което се намира в момента. Съвсем скоро той ще ви се реваншира по впечатляващ начин. Добротворчеството днес особено ви се отдава.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  За разлика от други вие ще сте във форма за работа, срещи и пътувания. Знаете как да организирате работата и екипа си, за да постигнете повече. Уреждане на битов въпрос също влиза в програмата ви, но все пак щадете здравето и нервите си. Любовта ще ви донесе много и хубави изживявания днес, като подготовка за утрешния ден.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вълнувате се прекалено много от нещата, които се случват около вас. Това може бързо да ви изтощи както емоционално, така и физически, затова намерете време за почивка от всякакви емоции. Ще попаднете на интересна информация, която за дълго ще ангажира вниманието ви. Потърсете подходящи контакти за осъществяването на идеите, които имате.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте притесняващите ви мисли да унищожат деня ви. За всичко се намира изход, стига да сме балансирани и в мир със себе си. Починете си и споделете желанието си за развлечения с любимите ви хора. Занимания с приятни неща и любовта на близките ви ще ви дадат енергия и желание да се справите с всичко.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предпочитате да си останете у дома днес и да прекарате повече време сред семейството си. Работата по дома ще ви се стори приятна и разтоварваща. Заемате се с нещо, което не сте правили досега, но сте особено въодушевени да се научите. Поощренията на околните съдействат за успеха ви. Приятел иска услуга от вас, не му отказвайте.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете резервирани към хора, които ви предлагат много срещу нищо. Не влагайте пари и време в съмнителни начинания. Ако пък ще купувате три пъти помислете преди да решите. Пазете се от документна измама. Очертава се пътуване за някои. Но най-много ще ви се иска да потънете в спокойствието на своя интимен свят. Съумейте да съхраните енергията си и да не я разпилявате без нужда.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ви предлага разнообразни възможности за прекарване на свободното време. Някои от вас вероятно ще предпочетат да оползотворят времето си с работа и естествено няма да сбъркат. Други имат намерение да се отдадат на заслужена почивка в приятна компания. Помислете как да подобрите физическата си форма, за да се почувствате по-освежени можете да поспортувате.
  09 дек 2019
  Последни новини