Вестник "Здравец" на КДК Смолян с първи брой за тази година

Вестникът за литература, изкуство и култура „Здравец”, издание на Клуба на дейците на културата в Смолян, измина успешно първата си година и вече има нов брой за тази година.

„Колкото и да е трудно, се казва в обръщението към читателя, ние ще продължим и през 2019 година заедно, за да се убеждаваме, че пътят към успеха не всякога е в ремонт. Че изкуството е мощна сила. Дори когато човекът няма крака, то му дарява крила...:

В новия брой издателят споделя, че пътят през 2018 г. не е бил лек. Злочестините идвали най-често от случайни хора, заели неслучайни места в живота на Смолян. Вестникът е правил всичко по силите си, за да внуши на читателя, че хората, които четат книги, винаги ще са по-богати от тези, които гледат телевизия.

В първия брой от втората година на „Здравец” е публикувано стихотворението на Рашко Стойков „Вълча песен”, есето „Българолюбецът от Родопите” от Светозар Казанджиев, посветено на 100-годишнината от рождението на Николай Хайтов, честитка за рождения ден на народната певица Валя Балканска, „убийствения” със своята откровеност материал под заглавие „Господи, защо така стана с нашата България?” от Добри Божилов, Програмата за 100-годишнината на Среднородопски театър „Изгрев”, съобщение за Конкурса за компютърна рисунка, организиран от евродепутата Мария Габриел и други.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини