Журналист, отразявал снежното бедствие, изпрати първите кадри за инициативата „Календар на община Смолян – 2020 г. “

    От продажби на календара на Община Смолян за 2018 г. бяха събрани близо 5 500 лева и дарени за малката Ели от Смолян, нуждаеща се от лечение

    На 1 февруари стартира второто издание на инициативата „Календар на община Смолян – 2020 г. “. Идеята е да се покажат в снимки местните природни дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности. Журналистът от Нова телевизия – Николай Василковски, е първият, който изпрати снимки за Календар 2020 г. Той отразяваше бедствието със снеговалежите в Смолянска област в края на януари 2019 г., но покрай работата си е уловил невероятни кадри на зимна приказка в Родопите.

    На 30 януари 2019 г. на бащата на десетмесечната Ели – Антон Кацаров, бяха дарени събраните средства от инициативата, обявена през 2018 г. „Да покажем красотите на община Смолян в календар“. Събраната сума в размер на 5 493 лв. му беше връчена от кмета Николай Мелемов, а в благородната кауза участваха хора от Смолян и от цялата страна, закупили календара на общината за 2019 г., който също е илюстриран с авторски снимки на 12-те автори от инициативата през миналата година.

    Община Смолян очаква и новите предложения на имейл obshtina_smolyan@abv. bg

    Фотосите могат да съдържат елементи от градския пейзаж или природните дадености, разкриващи уникалната атмосфера и природа на региона през четирите годишни сезона.
    В кампанията може да участва всеки, който проявява интерес, а условието е да се изпращат до 6 /шест/ броя авторски снимки. Големината на изображението трябва да бъде не по-малка от 1200x1600 пиксела.  
    Фотографиите се изпращат на e-mail: obshtina_smolyan@abv. bg с посочени: трите имена на автора на снимката, възраст, адрес, телефон за връзка, кратко описание на фотоса и мястото, където е направена.  

    Фотосите ще бъдат качвани на фейсбук страницата на инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“, където всеки ще може да даде гласа си за предпочитаната от него снимка.  Кадрите, събрали най-много харесвания и с добро качество, ще бъдат подредени в изложба за празника на град Смолян на 21 октомври 2019 г. 12 от тях ще бъдат оценени и класирани от комисия, включваща и професионални фотографи.  
    Селектираните снимки ще се използват за отпечатването на календар на община Смолян, като всяка снимка ще съдържа името на нейния автор и обекта на кадъра. Награждаването на участниците с грамота и предметни награди ще се състои в рамките на тържествата за Празника на града.  
    Крайният срок за изпращане на фотографиите е 4 октомври 2019 г. до 17:00 ч.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини