Зимен празник в чест на годишнината от олимпийската титла на Дафовска организира Чепеларе

По традиция Чепеларе чества годишнината от единствения златен олимпийски медал, спечелен от Катя Дафовска през 1998г. Тази година празникът се организира за 21-ви пореден път в чест на олимпийската титла на Дафовска, завоюван на зимните олимпийски игри в Нагано.

Тази година празникът ще се проведе на 8 февруари с всички деца от училищата на територията на Общината. Те ще се качат на връх Мечи чал, за да премерят сили в масовите игри. За по-напредналите скиори и сноубордисти ще се проведе слалом в различни възрастови групи. Най-малките жители на Общината ще се забавляват в детските градини с атрактивни игри.
Желанието на Община Чепеларе е да стимулира децата към практикуване на зимни спортове, като в града на шампионите има различни спортни клубове, спортно училище и занимания по ски в ЦПЛР ОДК в родопския град.
Със съдействието на „Пампорово“ АД лифтът в деня на празника ще бъде безплатен, за участващите в игрите и състезанието, а за редовните туристи и скиори остава валидна цената на билет или карта за лифта.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини