Факелно шествие, състезание „Лъвски скок“ и митинг-заря в памет на Апостола в Смолян

На 19 февруари от 10,30 часа в Спортната зала ще се проведе и традиционното състезание „Лъвски скок”

С митинг- заря, военни почести, факелно шествие и редица прояви в Смолян ще се отбележи 146 години от гибелта на Васил Левски. На 18 февруари, понеделник, тръгва факелното шествие в 18.00 ч от читалище „Балкански просветител” в Райково и ще продължи до двора на ППМГ.

В двора на гимназията от 18,30 часа ще се проведе митинг и с военни почести ще бъдат поднесени венци пред паметника на Левски, след което ще има заря в памет на Дякона. В тържествените чествания ще участват 101 –ви Алпийски полк, Общинският духов оркестър и ученически блок от ППМГ.

За поредна година, Смолян ще бъде домакин и на регионално ученическо състезание „Лъвски скок” в дисциплините „Щафета с препятствия“ и „Совалково бягане“ . То ще се проведе на 19 февруари в Спортна зала „Величко Чолаков“ от 10:30 ч. Регионалното състезание се провежда в чест на 19 февруари – патронен празник на: ППМГ „Васил Левски” – Смолян,

ОУ ”Васил Левски” – с. Чавдар, ОУ ”Васил Левски” – с. Змеица от община Доспат, ОУ ”Васил Левски” – с. Ерма река, ОУ ”Васил Левски” – Златоград, ОУ ”Васил Левски” – с. Боровина, общ. Мадан, ОУ ”Васил Левски” - с. Средец, община Неделино и УО „Васил Левски“ – Девин

Именно възпитаниците на тези училища и ученическо общежитие, ще вземат участие в надпреварите. Класирането е индивидуално и отборно, а училището събрало най-много точки, от двете дисциплини във възрастовите групи, печели купата „Лъвски скок”. Мероприятието ще премине под егидата на кмета Николай Мелемов.

Организатори на честванията са община Смолян, ППМГ „Васил Левски”, РУО –Смолян и Общински комитет „Васил Левски”.

Да почетем паметта на Апостола на свободата и да се преклоним пред неговото свято дело!

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини