Внимание! Нагли телефонни измамници проучват за жертви в Златоград, десетки сигнали в полицията

На 25.02.2019г. в РУ-Смолян са получени десетки обаждания от граждани, сигнализирали за опити за телефонни измами. Такива обаждания е имало и предишните дни в РУ-Златоград, когато различни лица са прозвънявали на домашните телефони на десетки жители на областта, твърдейки че се обажда „разследващ полицай Христов“ или „разследващ полицай Георгиев“ и искали пари с обяснението, че трябва да им се съдейства за разкриване на престъпление.

От полицията смятат, че вероятно става дума за проучване на района и набелязване на жертви, които да предадат пари на измамниците.

Гражданите споделят, че в началото разговорите се провеждат със спокоен тон, но в последствие измамниците започват да заплашват, което се превръща в тормоз. Към настоящия момент няма постъпили сигнали за пострадали от измами, но органите на реда очакват обажданията да продължат и следващите дни.

Напомняме на гражданите, че няма процедура, по която полицейски служители да събират парични суми от гражданите за разкриване на престъпления. Единственият начин, по който някой може да помогне в разкриване на престъпление е да даде свидетелски показания, ако е станал свидетел на престъпление. При разговорите с непознати по телефона препоръчваме хората да задават повече въпроси, от колкото да отговарят на такива.

Незабавно след получаване на обаждане да сигнализират на тел.112 !

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини