Шеф и съветник в спор: Киряков и Сабрутев се скараха заради квестора с дрегер в общинския съвет

Киряков отказва за квестор, Сабрутев заплаши, че БСП напуска местния парламент

Шефът на Общинския съвет инж. Данчо Киряков и общинският съветник от БСП Стефан Сабрутев си размениха остри реплики още на старта на днешно заседание на Общинския съвет на Смолян. Това стана заради липсата на решение за квестор, който да следи за реда в залата и да проверява при нужда с дрегер присъстващите.

Припомняме, че на предходното заседание на местния парламент, Сабрутев предложи да се назначи лице, което с дрегер да следи за реда в залата, а мотивът му беше, че често е имало нарушение на работната дисциплина по време на сесии .

На днешното заседание Сабрутев отново повдигна въпроса и пак поиска назначаване на квестор. „Стефан Сабрутев публично е обещал дрегер, ще го закупя със собствени средства. Докато не назначите такъв, нашата група няма да участва в дебатите!“, заяви съветникът от БСП.

Инж. Киряков репликира, че не може да назначи такъв човек, тъй като той не е работодател и би нарушил Закона, ако го направи.

Сабрутев обаче контрира, че той като шеф на местния парламент може да го предложи на кмета, както и че в бюджета на Общинския съвет има резерв, от който да се плаща на служител с подобни правомощия. За да прекрати спора на висок тон, Киряков обяви, че му отнема думата и ако не говори по същество за дневния ред на днешната сесия, ще му изключи микрофона.

Спорът беше прекратен без да стане ясно какво ще е развитието на казуса, който у едни предизвика недоволство и възмущение, а у други смях. Но пък Общинският съвет на Смолян влезе дори в националните новини с авангардното предложение, което няма аналог  в други общински съвети в страната.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини