Недялко Славов: Нека потърсим в себе си българския дух на единение! Честит празник!

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТ СМОЛЯН,

Щастлив съм да ви поздравя с отбелязването на 141 години от Освобождението на България!

Трети март е ден на национална гордост, ден, в който се прекланяме пред смелостта и вечната памет на героите, дали живота си за Свободата на един велик народ, какъвто е българският! Колкото и да е несправедлив Сан Стефанският мирен договор, то с неговото подписване се поставят първите стъпки за утвърждаването на България като суверенна държава, първите стъпки към Съединението, Независимостта, Освобождението на Родопите!

Нашият регион, уви, оставаме извън пределите на Свободна България, но само териториално – несломимият дух на родопчанина винаги е бил с ясно национално съзнание и чувство за принадлежност към род и родина! Отново появявайки се на картата на Европа, след петвековни усилия на поколения наши предци, България вдъхва надежда и нови сили на българите, останали извън пределите й след 1878 година, да продължават да преследват националните идеали, да се борят и присъединят българските земи официално към Княжеството.

141 години по-късно, прекланяйки се пред героизма, нека потърсим в себе си този български дух на единение в преследване на националните цели и интереси! И днес, не по-малко, сплотеността ни като народ е решителна за бъдещето на България, защото думите „Съединението прави силата“ винаги ще бъдат символ на славното ни минало, от нас зависи доколко те ще олицетворяват градивното ни настояще и по-добро бъдеще!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Недялко Славов

Областен управител на Смолян

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини