10 °C

Обходен път за Чепеларе и тунел към Рудозем-приоритети за инфраструктурата в Смолянско

В община Смолян се изпълняват проекти по ОП „Региони в растеж“ на стойност 21 млн. лв.

Средствата са предназначени за ремонт на улици в жилищни комплекси, за надлези, обновяване на училищни дворове, изграждане на спортна зала, саниране на блокове, изграждане на социални жилища, дневен дом за възрастни хора с деменция, за рехабилитация на планетариума и др. Това заяви кметът на Смолян Николай Мелемов по време на граждански диалог на тема регионално развитие. Събитието, което се проведе в Смолян, е част от серията граждански диалози под надслов „Европа в нашия дом“. Във форума взеха участие министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, народните представители д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев, както и областният управител Недялко Славов.

д-р Дариткова посочи, че един от ключовите проекти е за модернизация на спешната помощ, който е на стойност 163 млн. лв. Има обявена поръчка за линейки и високопроходими автомобили, част от които са за нашия регион.

Област Смолян е първия бенефициент по ОП „Околна среда“ в България – „ВиК“ ЕООД в Смолян“, отбеляза регионалният министър Петя Аврамова. Тя маркира няколко приоритетни за областта проекта: обходен път на Чепеларе, изграждане на тунел по пътя Смолян-Средногорци-Рудозем, за да се преодолее остра крива с наклон 30 градуса, рехабилитация на пътя Рудозем - Смолян, рехабилитация на 22 км от пътя Рудозем-Златоград-Бенковски.

Необходима е също рехабилитация на 36 км от пътя Гоце Делчев – Доспат – Борино-Девин. По отношение на обходния път на Чепеларе АПИ ще заложи в инвестиционната си програма обекта при осигурени финансови средства - около 17 млн. лв. ще ни струва по предварителни разчети“, посочи тя и обобщи, че в региона се изпълняват 28 проекта на обща стойност 92 млн. лв. по ОПРР, а по ТГС Гърция – България има 16 проекта с общ бюджет над 6,7 млн. евро.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 13.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се отдаде прекрасната възможност да се занимавате тъкмо с това, което сте намислили. Едва ли някой около вас ще бъде изненадан от ентусиазмът ви да реализирате идеите си, дори когато това съвсем не е лесно. Поощрявате ваш близък да се заеме по-сериозно с нещо, което ви му донесло доста ползи, ако наистина го постигне.
13 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще имате възможност да се запознаете с нещо, което ще ви очарова с предимствата си и не е изключено за в бъдеще да го включите в работата си. Занимавате се днес с човек, в когото ще откриете много положителни страни. Оставете настрана въпрос, до чието разрешение не можете да стигнете за момента. Бъдете сигурни че ще ви се отдаде възможност да го сторите по-късно.
13 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
13 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Интелектуалните ви занимания ще направят успешни представянията ви на изпити и конкурси. На работното място също ще се отличавате с находчиви решения и готовност за съдействие. Всичко това няма да остане незабелязано. Ще получите предложения, които в голямата си част ще удовлетворят търсенията ви.
13 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Постарайте се да наваксате с нещата, от които сте се лишили през последните дни. Едно пътуване ще ви разнообрази и срещне с нови хора. Ще върнете психическата си форма и по-лесно ще намерите решение на въпрос, който ви затруднява. Поставяйки си нови задачи, ще държите духа си буден и в готовност за действие.
13 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Денят носи заряда на новото. Предстоят ви срещи, за някои от вас те ще бъдат може би съдбовни. Защото отново ще се срещнете с позабравен приятел и това ще възроди стари чувства. Тези, които търсят сцена за своите изяви, сега щедро ще им се предложи такава. Пазете се от настинки и проблеми с белите дробове.
13 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Прекрасни почивни дни предстоят на мнозинството от вас. Осигурили сте си идеални условия, или ако още не сте със сигурност няма да ви е много трудно да го сторите. Няма да ви липсват и предложения за различни развлечения. В случай, че сте оставили незавършени професионални ангажименти, днес ще съумеете да се справите с тях без никакви усилия.
13 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С подходящото настроение сте за осъществяване на промените, от които се нуждае домът ви. Повечето от вас ще са заети с професионалните им задачи, но има за какво. Перспективите са добри и ще може да се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, днес ще ви върви.
13 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Срещите ви днес ще са от по-различен характер и е възможно да се натоварите емоционално. Не допускайте хората около вас да ви изнервят и обезкуражат. Имате сили да се справите с положението и ще успеете. Помислете пред кого и какво говорите, както и за грешките си. Следвайте краткосрочните си цели.
13 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
В делово отношение денят е благоприятен за вас и макар че ще имате ядове, ще съумеете да се справите със задачите си. В личен план също ще имате поводи за радост. Успех при разрешаването на значим за вас проблем ще ви възвърне спокойствието.
13 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени, затова едва ли ще сте много контактни. Идеите ви са интересни за околните, но и доста абстрактни, което ги прави трудно разбираеми. Постарайте се да ги реализирате, за да удовлетворите желанието си за действие.
13 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Имате идеи, които ви се иска да видите час по-скоро осъществени. Амбициозни сте и няма да скъпите усилията си това наистина да се случи. Партньорите ви ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и добри. Но ще има и такива, които ще се опитат да злоупотребят с това.
13 дек 2019
Последни новини