Криза с тестовете за наркотици, шефът на полицията призова кметовете за помощ

Заседание на Областната комисия по безопасността на движението по пътищата се проведе днес в Смолян. На срещата членовете на комисията обсъдиха дейностите по подобряване на безопасността на движението по пътищата в област Смолян през 2018 година, както и план-програма за подобряване на безопасността на движението по пътищата в област Смолян през периода 2019-2020 година.

Директор на ОД МВР-Смолян ст. комисар Николай Димов подчерта, че са зачестили случаите на нарушения от водачи, употребявали наркотични вещества, но допълни, че това не винаги може да бъде установено от пътните полицаи, защото често не са налични тестове за отчитане употребата на наркотици от водачите на МПС. За засилване на контрола в тази посока е необходимо да бъдат набавени допълнително такива тестове, а шефът на полицията призова кметовете да отделят от общинските фондове по предназначение средства за закупуване на допълнителни бройки от тези тестове.

Директорът на РУО-Смолян Мария Семерджиева обърна внимание, че през месец май тази година ще бъде открит Център за безопасност на движението с изградена реална площадка и специално оборудване на двора на ОУ "Проф. д-р Асен Златаров" в кв. Райково в Смолян. На него ще се проведат състезания от Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“, на която тази година между 14 и 16 май Смолян ще бъде домакин. Тя е последния, финален етап от състезанието, като на 28 март ще се проведе общинският, а на 18 април – областният етап.

Представени бяха и годишните доклади от имащите отношение институции и общините в област Смолян.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини