Млади артисти в костюми оживиха изложбата за 100 години Първи Среднородопски театър "Изгрев"

    На 27 март, обявен за Международен ден на театъра, беше официалното откриване на изложбата "100 години Първи Среднородопски театър"Изгрев". 

    Клубът на дейците на културата и Народно читалище „Орфееви гори 1870” представят изложбата от снимки и документи, посветена на 100-годишнината от основаването на Среднородопския театър „Изгрев” в Райково. Изложбата е част от множеството прояви, които се провеждат през юбилейната година в читалището. Чрез десетките документи, афиши, писма, програми, проекти и др. е показана историята на театър „Изгрев”.

    Откриването на интересната изложба се превърна в истински театрален празник с участието на младите таланти от Младежкия театър „Ирис“ към читалището в Райково, които бяха облечени в театрални костюми от свои представления и внесоха артисцизъм и настроение на откриването на юбилейната експозиция. И изложбата "оживя" с арт-картината, дорисувана от Младежки театър "Ирис", а всички гости на откриването се снимаха с тях.

     Изложбата ще остане в КДК до 06.04.2019 г. и всеки, преминал през сцената на НЧ "Орфееви гори-1870", може да отиде в зала "Петър Стайков" и да си припомни незабравими моменти от живота си. 

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини