Скандал в местния парламент: Съветниците от БСП и КРОС напуснаха, отложиха заседанието

Изображение 1 от 2

    Още в самото начало на днешното заседание на Общинския съвет започнаха престрелките между управляващото мнозинство и опозицията. Серии въпроси опънаха нервите, в следствие на което първо напуснаха КРОС, малко след тях БСП и сесията беше прекратена и отложена за 4 април.

    Напрежението ескалира след като председателят на Общинския съвет Данчо Киряков отне думата на Кирил Хаджихристев, който не беше удоволетворен от отговорите на зададените от него въпроси и направи реплики от място. „Явно ние не сме ви нужни за решенията и затова напускаме заседанието!“, обяви Хаджихристев и колегите му от КРОС напуснаха залата. След това ги последваха и съветниците от БСП, които също излязоха от заседанието.

    Преди това обаче Стефан Сабрутев отново постави въпроса защо не се изпълняват няколко взети решения, сред които тези за назначаване на квестор с дрегер за заседанията, който да пореврява при нужда за алкохол и наркотици.  Съветникът Стоян Иванов репликира, че приетото решение за квестор е противоконституционно и нарушава човешките права, и заплаши, че ако този текст не се премахне от Правилника, ще сигнализира прокуратурата.

    На въпроса за помощите за семейства с новородени, шефът на местния парламент Киряков обясни, че решението не е изведено, защото няма посочен източник на финансиране.

    Кметът Мелемов допълни, че то трябва да се мине по реда, да се направи обществено обсъждане и тогава самият той ще предложи семействата да получават по 500 лв. за всяко дете, а не само за първото.

    В отговор Сабрутев обяви, че всичко, което предлагат съветниците от опозицията не се приема и мнозинството не спазва закона. Мелемов му отговори, че той е най-големият длъжник на Община Смолян, с което ябълката на раздора от "дрегер за сесиите" и " помощи за новородени" премина към лични нападки, а петимата от БСП също напуснаха вкупом. Навън разправиите и караниците продължиха. 

    След почивката се оказа, че в залата се завърнаха само девет съветници и поради липса на кворум председателят Киряков отложи заседанието за 4 април от 13.00ч.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини