7 °C

КРОС: Напуснахме сесията заради неизпълнение на приетите решения

"Съветниците от КРОС напуснаха Общинската сесия заради неизпълнение на приетите решения". Това твърдят от групата, която на 28 март напусна заседанието на местния парламент, а ден по-късно обяви пресконференция за журналисти, за да изнесат публично позицията си, заради която провали заседанието и сесията беше отложена за 4 април. СмолянБГвести публикува позицията на КРОС с несъществени съкращения.

„Това не е акт на показност. От действията на общинската администрация или по-точно казано, от бездействието на общинската администрация, разбираме,че на г-н Николай Мелемов не са му необходими общински съветници и не смята да се ръководи от приетите решения на Общински съвет”, заяви Кирил Хаджихристев, председател на КРОС.

На провелата се в четвъртък сесия Кирил Хаджихристев отправи към председателя на Общински съвет въпроса защо не само не изпълняват приетите от „местния парламент” решения, но и се позволяват административни „машинации”. Такъв е казусът с решението – прието с „27 гласа ЗА”, с което се приема отпускането на еднократна помощ при новородено/осиновено дете на територията на община Смолян. Впоследствие обаче се оказва, че от проведеното заседание има изведен Протокол N 48 от 06.02.2019 г., след който липсва административното създаване на решение. След въпрос на Кирил Хаджихристев, се оказва, че председателят на общинския съвет Данчо Киряков, както той сам заявява, е спрял «извеждането на решение», защото няма предвидени пари в бюджета за отпускане на еднократна помощ за новородени деца. Община Смолян не само няма да отпуска средства в подкрепа на семействата, но дори не е предвидила такива в бюджета за 2019 г.

„По-сериозен е случаят с решение №856 на 07.06.2018 г., за което попитах директно г-н Николай Мелемов, защо не е изпълнено вече година. С това решение приехме специално създадена комисия да огледа състоянието на мост в кв. Устово, до "Топливо" АД, да направи оценка на щетите и да се пристъпи към ремонт. Е, нищо не последва и мостът продължава да застрашава живота и здравето на преминаващите по него”, добави Кирил Хаджихристев.

От КРОС са категорични,че няма да стоят безгласни и да „бъдат патерица” в Общинският съвет. На следващата Общинска сесия съветниците ще настояват за конкретни действия по приетите до момента решения.

Припомняме, че днес от ГЕРБ съобщиха, че правилникът за еднократната помощ за новородени/осиновени деца в Община Смолян вече е изготвен и Според Закона за нормативните актове той подлежи на обявление за публични консултации, предоставен е на вниманието на заинтересованите лица, които в 30-дневен срок от публикуването на интернет страницата на община Смолян, могат да депозират своите писмени предложения, мнения, становища и препоръки по проекта.

СмолянБГвести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 12.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
12 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
12 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
12 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
12 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
12 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
12 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
12 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
12 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
12 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
12 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
12 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
12 дек 2019
Последни новини