Възпитаници на софийски гимназии обраха медалите на Националната олимпиада по биология в Смолян

44 – то издание на Национален кръг на олимпиадата по Биология и здравно 
образование, на която Смолян бе домакин през последните два дни, завърши с медали за възпитаници на софийските гимназии по математика и природо -матемачитески науки, и грамоти за всички участници до десето място.

Двудневните изпити за ученици от цялата страна приключиха вчера с официална 
церемония по награждаване на победителите, която се състоя в Сесийната 
зала на Община Смолян.

В първата възрастова група победител е Петър Жотев от СМГ „Паисий Хилендарски“ – София, като осмокласникът е с общ резултат от 115, 60 точки. На второ място е Калоян Костадинов от осми клас, на НПМГ „Академик Любомир Чакалов“ – София, следван от Стелиан 
Илиев, също от осми клас на НПМГ „Академик Любомир Чакалов“ – София,  съответно с 109, 40 и 103, 60 точки.

Във втората възрастова група в Топ 3 са Иван Георгиев от 12 клас на НПМГ „Академик Любомир Чакалов“ – София,  Десислава Илиева от 11 клас на СМГ „Паисий Хилендарски“ – София и Здравко Иванов от 12 клас на СМГ „Паисий Хилендарски“ – София.

Медалите и грамотите бяха връчени от началника на Регионалното управление на 
образованието в Смолян Мария Семерджиева, заедно с председателката на 
комисията по оценяването доц. д-р Албена Йорданова от Медицинския 
факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

С грамоти бяха отличени и всички до десето място в тази възрастова група, които влизат в разширения състав на националния отбор, който ще представя страната ни на 
международно ниво.
Близо 120 деца от цялата страна взеха участие в олимпиадата, на която домакини бяха Регионалният инспекторат по образование - Смолян, Община Смолян и ППМГ „Васил Левски“ - Смолян. Официално мероприятието бе открито в петък в Зала № 1 на РДТ „Николай Хайтов“ – Смолян, с богата музикална програма. Домакините организираха за младежите- участници в 44 – то издание на олимпиадата посещение в РИМ „Стою Шишков“ – Смолян и Планетариума, както и концерт на състави от Народно читалище „Христо Ботев-1871“ – Смолян, който се проведе в Родопския драматичен театър.
СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини