14 °C

Възпитаници на софийски гимназии обраха медалите на Националната олимпиада по биология в Смолян

44 – то издание на Национален кръг на олимпиадата по Биология и здравно 
образование, на която Смолян бе домакин през последните два дни, завърши с медали за възпитаници на софийските гимназии по математика и природо -матемачитески науки, и грамоти за всички участници до десето място.

Двудневните изпити за ученици от цялата страна приключиха вчера с официална 
церемония по награждаване на победителите, която се състоя в Сесийната 
зала на Община Смолян.

В първата възрастова група победител е Петър Жотев от СМГ „Паисий Хилендарски“ – София, като осмокласникът е с общ резултат от 115, 60 точки. На второ място е Калоян Костадинов от осми клас, на НПМГ „Академик Любомир Чакалов“ – София, следван от Стелиан 
Илиев, също от осми клас на НПМГ „Академик Любомир Чакалов“ – София,  съответно с 109, 40 и 103, 60 точки.

Във втората възрастова група в Топ 3 са Иван Георгиев от 12 клас на НПМГ „Академик Любомир Чакалов“ – София,  Десислава Илиева от 11 клас на СМГ „Паисий Хилендарски“ – София и Здравко Иванов от 12 клас на СМГ „Паисий Хилендарски“ – София.

Медалите и грамотите бяха връчени от началника на Регионалното управление на 
образованието в Смолян Мария Семерджиева, заедно с председателката на 
комисията по оценяването доц. д-р Албена Йорданова от Медицинския 
факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

С грамоти бяха отличени и всички до десето място в тази възрастова група, които влизат в разширения състав на националния отбор, който ще представя страната ни на 
международно ниво.
Близо 120 деца от цялата страна взеха участие в олимпиадата, на която домакини бяха Регионалният инспекторат по образование - Смолян, Община Смолян и ППМГ „Васил Левски“ - Смолян. Официално мероприятието бе открито в петък в Зала № 1 на РДТ „Николай Хайтов“ – Смолян, с богата музикална програма. Домакините организираха за младежите- участници в 44 – то издание на олимпиадата посещение в РИМ „Стою Шишков“ – Смолян и Планетариума, както и концерт на състави от Народно читалище „Христо Ботев-1871“ – Смолян, който се проведе в Родопския драматичен театър.
СмолянБГвести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Хороскоп за 15.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
15 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
15 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
15 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
15 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
15 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
15 ное 2019
Последни новини