Специална снежна пирамида за скокове изненада състезатели в Пампорово

Изображение 1 от 2

    Зрелищни скокове и атрактивни трикове изпълниха участниците в първото по рода си издание на “Pamporovo FreestyerZ 2019” в последните дни на март. Над 120 участници от цяла България се включиха в първото издание на „Пампорово Фрийсталърз“, за което бе изграден специален парк за свободни дисциплини и трасе от 700 м. с 5 интересни и разнообразни секции. Освен възможност за няколко скока, „фън боксове“ и други уреди за пързаляне, във финалната зона бе разположен първия за България „спайн“, който представлява голяма снежна пирамида, която може да се скача от всички страни.

    При най-малките участници до 8 години, най-добре се представи едва 7 годишната Радостина Славова, при децата до 11 златните медали взеха Яна Попова и Пламен Колев, а при до 13 годишните Теодора Петкова и Иван Иванов. В най-голямата възрастова група сред децата, тези до 15 години, най-добре се представиха Неда Пенчева при момичетата и Симеон Чакъров при момчетата.

    Най-оспорвана бе надпреварата при мъжете ски и мъжете сноуборд, които се бориха за примамлив паричен награден фонд и чифт чисто нови ски Faction. В сноуборда най-добре се представи Петър Гьошарков от клуб „Боропорд“, който успя да впечатли съдиите и да събере над 83 точки. При скиорите първи се класира Боян Йотов от отбора на домакините от „С.К.Пампорово“ с цели 90 точки. При дамите в ските първа се класира Яна Цветкова от Пампорово, а в сноуборда Михаела Иванова от „Мачирски“.

    При ветераните в неделния ден, времето най-накрая се оправи, вятъра спря и условията за състезателите бяха най-добри. На място се наблюдаваха най-различни атрактивни и сложни трикове, а най-добре се представиха Емил Баков и Мина Бънкова в сноуборда и Любомир Димитров в ските.

    Всички победители получиха много награди предоставени от спонсорите на събитието, което организаторите имат за цел да превърнат в ежегодна традиция.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини