Обявиха обществена поръчка за проект на рехабилитация на над 35 км водопровод от новия язовир "Пловдивци"

Изображение 1 от 3

    Областният управител на Смолян Недялко Славов обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, който да изработи проект за пълна рехабилитация на 35,2 км водопровод от новия язовир „Пловдивци“. Съоръжението трябва да захранва десетки населени места от общините Мадан и Рудозем, както и самите общински центрове.

    Прогнозната стойност на разработката е 434 470 лева без ДДС, а целта е да се създаде пълен работен проект за реконструкция на външен довеждащ водопровод, захранен от открито водохващане от р. „Искрец” и извор “Голямата Река”, който ще бъде захранен единствено от язовир „Пловдивци“, след пречиствателната станция за питейни води.

    Ще се проектират също и водопроводни отклонения до най-близките резервоари. Необходимостта от подмяна на водопровода възникна след изграждането на яз. „Пловдивци“ – първият язовир за питейни нужди от над 30 години в България.
    За този обект е изготвено прединвестиционно проучване, което е основа на техническото задание на обявената обществена поръчка, е изпълнено от Областна администрация Смолян и финансирано от МРРБ.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини