Зов за помощ: Спортен клуб по тенис на маса в Смолян организира благотворителен турнир в помощ на Емил Йорданов

Спортен клуб по тенис на маса „Орфей“ в Смолян организира благотворителен турнир в помощ на млад човек и баща на две дечица, който се бори за живота си. 36-годишният Емил Йорданов от Полски Тръмбеш страда от латерална амиотрофична склероза. Лекарство за лечението на коварната болест няма, но се провеждат различни видове експериментални лечения.

Семейството на Емо е спряло избора си върху клиника в Русия, където му предлагат лечение със стволови клетки. Три поредни години младият мъж трябва да ходи през три месеца на вливания. Цената на процедурите е непосилна за семейството му. Надеждата на близките му е той да замине за лечение възможно най-скоро, затова и се обръщат с апел към всички, които могат да помогнат. Благотворителният турнир в Смолян ще се проведе на 14.04.2019г /неделя/ в Спортна зала „Величко Чолаков“ от 10 часа. Организаторите уточняват, че записване може да се прави на място, такса за участие няма, а всеки , който желае да помогне може да се включи в инициативата. Спортен клуб „Орфей“ предоставя състезателни топчета и ракети за желаещите, като схемата на турнира ще бъде съгласувана на място.

Емил Йорданов е техник на аудиовизуална техника и същевременно активен спортист и треньор по тенис на маса. Той тренира много таланти и е добре познат в треньорските среди. Баща е на 5-годишно момче, има и 5-месечна дъщеричка. През ноември миналата година гласът му станал дрезгав. По-късно почувствал слабост в крайниците. Не след дълго мускулите по цялото му тяло и лицето започнали постоянно да потрепват. Потърсил помощ в Александровска болница, където му поставили диагнозата. По-късно тя била потвърдена в турска клиника, а според медицината болестта е почти неотменно с фатален край.

Средства за Емил се събират на:
Emil Georgiev Yordanov
BIC: RZBBBGSF BG02RZBB91554064805600
РайфайзенБанк
PayPal: emil.yordanov82@abv.bg

Подробности за състоянието на Емо, благотворителните събития, както и всички отчети и документация, могат да бъдат намерени на Facebook страницата Да помогнем на Емо

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини