"Студио "Х": Кой лъже в случая с глобения от Смолян шофьор за "липса на винетка" /продължение/

  Казусът с глобения заради липса на винетка смолянчанин се заплита и вече граничи с криминална загадка за експерти. При това навежда на мисълта, че държавен орган манипулира документи и въвежда в заблуда обществото. Което, на порст език си е чисто престъпление. Разбира се това са догадки, но за всеки нормално мислещ човек, е най-логичният извод.

  Както вчера /10 април 2019г/ СмолянБГвести писа, шофьорът на медицински автомобил за превоз на болни за хемодиализа е бил глобен на 6 април, защото нямал винетка, въпреки че имал такава.

  Линк към материала от 10 април:  http://www.smolyan.bgvesti.net/news/470178/Globiha-shofor-ot-Smolyan-za-lipsa-na-vinetka--ot-API-tvardyat--che-nyamal-perforaciya-na-stikera

  Също на 10 април от пресцентъра на тол агенцията изпратиха официален имейл, че винетка имало, но тя не била перфорирана и затова била невалидна. Шофьорът Фидан Павлов от Смолян обаче е предоставил на проверяващите и касовия бон за закупената на 29 май 2018г годишна винетка, която се перфорира на място от обекта, от който е закупена. На място Павлов е направил възражение, че има винетка и е предоставил документи за нея, което е вписано в констативния протокол, съставен от проверяващите.

  СмолянБГвести разполага със снимки от шофьора на винетката и на касовия бон за покупката й, от която е видно, че стикерът е перфориран на съответните места-тоест тя е валидна до 29 май 2019г.

  Днес, 11 април обаче от пресцентъра на тол агенцията изпратиха втори официален имейл, придружен със снимка на винетка, но без перфорация. От сравнението на двата фотоса става ясно, че всички номера на двете снимки съвпадат, но на едната има, а на другата няма перфорация.

  „След предоставена информация от „Национално тол управление“ към медиите, че автомобилът не е имал валидна стикер винетка, тъй като същата не е била перфорирана, в информационните агенции бе разпространена снимка с перфорирана винетка. Считаме за редно да предоставим снимков материал, който е направен от инспекторите на НТУ спрели медицинския автомобил за проверка“, пише в прессъобщението от 11 април.

  От пресцентъра твърдят още, че „снимката е направена на 06.04.2019г около 10.15 часа и от нея се вижда ясно, че винетката не е перфорирана. След като инспекторите установяват, че винетката не е валидна, спазвайки закона съставят акт за установяване на административно нарушение на шофьора. Сравнявайки двете снимки се забелязва, че винетката е разлепена и залепена отново.“, твърдят още от пресслужбата на АПИ.

  Коя снимка е истинска и коя „манипулирана“ може да докаже категорично експертиза от специалисти, която вероятно ще се направи, ако въпросния казус влезе в съда. При всички случаи обаче, за обикновения човек, който не е експерт възникват няколко основателни въпроса:

  Как шофьорът Фидан Павлов е отлепил от стъклото си винетката, което е доста трудно без да се скъса или увреди стикера, как я перфорира и след това отново залепва на стъклото, за да я снима и изпрати до медиите? И ако е такъв „магьосник“, защо в акта не е описан точно този „фокус“, а пише, че водачът няма винетка?

  Отговорите ще търсим и очакваме от компетентните органи.

  Щиляна Чакърова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Видеа по темата

  Още новини

  Хороскоп за 18.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За да навлезете и усвоите новостите, които ви привличат е нужно да бъдете смели и да не се съмнявате в себе си. Възползвайте се от добрата енергия, която ви владее сега, времето е благоприятно за активни действия. Предложение за нова работа. Постоянството в усърдието ви прави търсени и предпочитани партньори.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемете трудностите и не роптайте. Действително ще бъдете натоварени, но и постигнатото ще ви прави доволни. Общуването с високо издигнати люде ви носи добри перспективи, но също би ви помогнало доброто ви чувство за хумор. Благодарение на подобреното ви материално положение ще укрепне и семейното положение.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, наситен с предизвикателства. В добра форма сте и едва ли ще имате сериозни затруднения. Доверете се на усета си и няма да сгрешите. Днес верните решения ще идват по-скоро интуитивно, отколкото в следствие на задълбочени анализи. Разбирате се чудесно с колегите си и сътрудничеството ще ви носи отлични резултати.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предвижданията ви са напълно оправдани и това ви дава възможност да разгърнете изцяло намеренията си. Заемете се с отстраняването на стари грешки. Дори това да ви отнеме време, бъдете сигурни, че си струва усилията. Изразходвайте внимателно средствата, с които разполагате. Направените днес инвестиции ще се възвърнат в кратки срокове. Има от какво да сте доволни.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ви отправят примамливо предложение, на което трудно ще можете да устоите. То обаче е свързано с различни въпроси, които трябва предварително да уредите, ако искате да сте доволни впоследствие. Радвате се на подкрепата на свои близък, който няма да ви изостави в труден момент. В личен план ви очакват промени, които не зависят пряко от вас.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Заетостта ви не е извинение за отсъствие на внимание към партньора и близките ви. Решенията ви ще подлежат на обсъждане, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. Артистичното ви поведение не винаги е във ваша полза, по-често си давайте сметка за очакванията, които имат другите към вас.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е непредсказуем и това май напълно ви устройва. Не се хабете да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на човека, за който до скоро сте се измъчвали.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Склонни сте да поемате рискове, щом знаете, че възможността да спечелите е наистина голяма. За предпочитане е да не взимате пари назаем. Или поне го направете, едва когато другите начини са изчерпани. Приятелите и семейството ви ще ви подкрепят във ваше начинание. Съдействието им може да се окаже много важно.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Без да губите времето си в съмнения и колебания, ще действате и то успешно. Практичността ви отново ще се прояви, този път в навременни решения и финансови сделки. Отношенията ви с човек, когото цените и от когото очаквате съпричастност, ще се задълбочат и могат да прераснат в по-задълбочена връзка.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Каквито и емоции да събуждат у вас събитията днес, възползвайте се от ситуацията, като я обърнете в своя полза. Възможни са разминавания с партньора или с хора, които цените и то по причини, свързани с вас. Говорете по-малко и повече слушайте, ако не друго, то по-не няма да сгрешите.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За да успеете да се справите със заплетен въпрос от професионално естество, трябва да излезете от ролята на пасивни наблюдатели и сериозно да вземете нещата в свои ръце. Бъдете по-напористи и не се отказвайте сред всяка трудност. Можете да разчитате на подкрепата на близките си, но основната работа остава за вас. Вярвайте в себе си и ще успеете.
  18 ное 2019
  Последни новини