"Студио "Х": Кой лъже в случая с глобения от Смолян шофьор за "липса на винетка" /продължение/

  Казусът с глобения заради липса на винетка смолянчанин се заплита и вече граничи с криминална загадка за експерти. При това навежда на мисълта, че държавен орган манипулира документи и въвежда в заблуда обществото. Което, на порст език си е чисто престъпление. Разбира се това са догадки, но за всеки нормално мислещ човек, е най-логичният извод.

  Както вчера /10 април 2019г/ СмолянБГвести писа, шофьорът на медицински автомобил за превоз на болни за хемодиализа е бил глобен на 6 април, защото нямал винетка, въпреки че имал такава.

  Линк към материала от 10 април:  http://www.smolyan.bgvesti.net/news/470178/Globiha-shofor-ot-Smolyan-za-lipsa-na-vinetka--ot-API-tvardyat--che-nyamal-perforaciya-na-stikera

  Също на 10 април от пресцентъра на тол агенцията изпратиха официален имейл, че винетка имало, но тя не била перфорирана и затова била невалидна. Шофьорът Фидан Павлов от Смолян обаче е предоставил на проверяващите и касовия бон за закупената на 29 май 2018г годишна винетка, която се перфорира на място от обекта, от който е закупена. На място Павлов е направил възражение, че има винетка и е предоставил документи за нея, което е вписано в констативния протокол, съставен от проверяващите.

  СмолянБГвести разполага със снимки от шофьора на винетката и на касовия бон за покупката й, от която е видно, че стикерът е перфориран на съответните места-тоест тя е валидна до 29 май 2019г.

  Днес, 11 април обаче от пресцентъра на тол агенцията изпратиха втори официален имейл, придружен със снимка на винетка, но без перфорация. От сравнението на двата фотоса става ясно, че всички номера на двете снимки съвпадат, но на едната има, а на другата няма перфорация.

  „След предоставена информация от „Национално тол управление“ към медиите, че автомобилът не е имал валидна стикер винетка, тъй като същата не е била перфорирана, в информационните агенции бе разпространена снимка с перфорирана винетка. Считаме за редно да предоставим снимков материал, който е направен от инспекторите на НТУ спрели медицинския автомобил за проверка“, пише в прессъобщението от 11 април.

  От пресцентъра твърдят още, че „снимката е направена на 06.04.2019г около 10.15 часа и от нея се вижда ясно, че винетката не е перфорирана. След като инспекторите установяват, че винетката не е валидна, спазвайки закона съставят акт за установяване на административно нарушение на шофьора. Сравнявайки двете снимки се забелязва, че винетката е разлепена и залепена отново.“, твърдят още от пресслужбата на АПИ.

  Коя снимка е истинска и коя „манипулирана“ може да докаже категорично експертиза от специалисти, която вероятно ще се направи, ако въпросния казус влезе в съда. При всички случаи обаче, за обикновения човек, който не е експерт възникват няколко основателни въпроса:

  Как шофьорът Фидан Павлов е отлепил от стъклото си винетката, което е доста трудно без да се скъса или увреди стикера, как я перфорира и след това отново залепва на стъклото, за да я снима и изпрати до медиите? И ако е такъв „магьосник“, защо в акта не е описан точно този „фокус“, а пише, че водачът няма винетка?

  Отговорите ще търсим и очакваме от компетентните органи.

  Щиляна Чакърова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Видеа по темата

  Още новини

  Хороскоп за 29.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Като истински реалисти не храните големи очаквания, но е сигурно, че ще има какво да ви зарадва днес. Ще се почувствате доволни, че сте помогнали на някого, а за другото, вие сте свикнали. Целите ви са по-дълготрайни и липсата на финансови успехи няма да се отрази неблагоприятно на изпълнението им.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ако искате силите ви да стигнат за всичко, което предвиждате днес, работете по-спокойно. Излишните емоции ще ви изхабят бързо, което не е във ваш интерес. В този ред на мисли не търсете конфронтация с никой и не пречете на другите да говорят. Погрижете се за себе си, като решите собствените си проблеми.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Опитайте се да не преувеличавате проблемите, които ще съпътстват деня ви. От вас зависи да им се поддадете или да откриете позитивните възможности, които също няма да липсват. Ще имате подкрепата на ваши близки и това вероятно ще ви е изключително полезно. Усмихвайте се по-често.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Изпълнени сте със самоувереност и добро настроение. Това е чудесно, но не подценявайте реалността. Вие най-добре знаете, че тя не винаги е такава, каквато ви изглежда. Опитвайте се да избягвате споровете, рискувате да си навлечете излишни неприятности. В интимната сферата очаквайте голям интерес към вас.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересите ви в нова сфера на дейност ще ви подтикнат да се запознаете отблизо с детайли и тънкости, скрити на пръв поглед. Общите занимания също ще се толерират и в тази връзка ще ускорите приключването на срочна задача. Не пропускайте да зарадвате близките си с жест на внимание, още повече, че те го очакват.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Погрижете се да не поемате чужди задължения, дори ако се наложи да не направите услуга на някого. В противен случай рискувате да объркате всичките си ангажименти за деня. Изненадайте вашия партньор с малък подарък. Очакват ви предложения, на които не бързайте да отказвате. Успехът ви там няма да бъде бърз, но за това пък ще ви носи дълго време печалба.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Случващото се около вас ще затвърди усещането ви, че можете да се справите не по-зле от всеки друг, предвид общи задачи и ангажименти. Не позволявайте на депресията да ви завладее, имате сили и ще успеете. Нечия любов и внимание ще ви дават кураж и вдъхновение. Дамите ще се чувстват в свои води днес и ще извлекат дивиденти за бъдещето си.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви занимават преди всичко грижите по семейството и на втори план личното ви здраве. Не допускайте евентуално недоразумение с околните да помрачи настроението ви. Изяснете се на мига и продължете напред. Не тръгвайте в последния момент на път, неподготвени. Помислете и за външния си вид.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В стремежа си да побеждавате на всяка цена, разчитайте най-вече на себе си. Така ще вините само себе си, ако в края на деня се почувствате неудовлетворени. Но повече имате шансове да успеете. Положително развитие на връзка, която до сега ви е носила повече тревоги.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Свършете работата, която ви е останала днес и едва тогава помислете да приятното прекарване, което сте планирали. Ако направите обратното, най-вероятно ще останете разочаровани и от двете. Приятелите ви посочват грешки, които най-добре ще е да коригирате. Не проявявайте излишна упоритост в това отношение, просто не е във ваша полза.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Деня ще бъде напрегнат. Сведете контактите си до минимум за да не се разочаровате. Ще срещнете враждебност, която, като бумеранг може да връщате на подателя й , ако сте добронамерени. Запазете за себе си своите мисли и не се налагайте. Вашия духовен свят ще ви приюти и защити от недоброжелатели.
  29 фев 2020
  Последни новини