Финансови и лични мотиви имали убийците на Георги, лежали заедно с него в затвора /Обобщено/

Убийство на 41-годишния Георги Гривнев е извършено в деня на излизането му от затвора край Смолян на 28 март. Двамата извършители са били освободени няколко дни по-рано, след което са задържани под стража за грабеж в Пловдив, а в Смолян са приведени за извършване на процесуално-следствени действия за извършването на убийството на Георги. Ако там, по решение на наблюдаващия прокурор в Районната прокуратура Пловдив, мярката им за неотклонение бъде променена, двамата евентуално ще бъдат задържани в ареста в Смолян..

Разследващите са работили по „горещи“ следи и благодарение на професионализма на криминалистите от Смолян, работещи по случая, за по малко от 24 часа са стигнали до двамата извършители.

Междувременно са събирани доказателства и към момента вече като обвиняеми са привлечени Венилин В.Т. на 24 години от Смолян и Марин М.Т. от град Раковски – също на 24 години. Обвинението е за извършено от тях убийство в съучастие, престъпление по чл.115 от НК, за което се предвижда до 20 години затвор.

Венилин е извършителят на самото убийство чрез удушаване, а Марин е помагач за пренасянето на тялото с автомобил и укриването му в гората. Както жертвата, така и двамата извършители се познавали от съвместният им престой в затвора, като при разпита те са съдействали на разследването и са дали обяснения за извършеното престъпление.

„Убиецът Венилин е разпитан тази сутрин /б.а. 18 април/, а помагачът Марин днес след обяд, като при разпита и той е признал за убийството. Венилин го познавам от времето като бях съдия, съдил съм го няколко пъти за кражби и грабежи. Започнал е да се проявява още като непълнолетен на 13 години.“, каза окръжният прокурор Тодор Деянов, който преди да оглави прокуратурата в Смолян има дългогодишен стаж като съдия.

Жертвата Георги Гривнев е бил удушен през нощта на 28 март на поляна близо до главен път в Смолян, след което с помощта на помагача, трупът е транспортиран с кола до мястото, на което беше открит на 15 април в местността Пещерско бърце, в близост до разклона за селата Пещера и Турян. Убийството е станало на около 4 км. от мястото, на което е открит трупът, закрит старателно с клони, за да не го открият. Според разследващите мотивът за убийството е смесен – от една страна има користни цели, от друга има и лични мотиви.

До момента доказателствата по делото потвърждават предявените и повдигнати обвинения на двамата съучастници в престъплението, като те самите се признават за виновни. Разследването продължава, събраните за два дни доказателства са достатъчни, за да бъдат привлечени като обвиняеми, обясни прокурор Деянов, извършват се претърсване на различни адреси, правят се следствени експерименти, разпознаване и предстои изготвянето на сложни експертизи, без които делото няма да може да приключи. Обвинението е работно и е възможно е да изникнат нови обстоятелства, обясни прокурор Деянов и допълни: „В заключение – гражданите на Смолян могат да спят спокойно.“

От справката за съдимост става ясно, че убитият Георги е осъждан 20 пъти, убиецът Венилин е осъждан 13 пъти – за кражби и грабежи, а съучастникът му Марин е осъждан веднъж с реална присъда лишаване от  свобода, също за грабеж.

Щиляна Чакърова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
За да навлезете и усвоите новостите, които ви привличат е нужно да бъдете смели и да не се съмнявате в себе си. Възползвайте се от добрата енергия, която ви владее сега, времето е благоприятно за активни действия. Предложение за нова работа. Постоянството в усърдието ви прави търсени и предпочитани партньори.
18 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Приемете трудностите и не роптайте. Действително ще бъдете натоварени, но и постигнатото ще ви прави доволни. Общуването с високо издигнати люде ви носи добри перспективи, но също би ви помогнало доброто ви чувство за хумор. Благодарение на подобреното ви материално положение ще укрепне и семейното положение.
18 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, наситен с предизвикателства. В добра форма сте и едва ли ще имате сериозни затруднения. Доверете се на усета си и няма да сгрешите. Днес верните решения ще идват по-скоро интуитивно, отколкото в следствие на задълбочени анализи. Разбирате се чудесно с колегите си и сътрудничеството ще ви носи отлични резултати.
18 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Предвижданията ви са напълно оправдани и това ви дава възможност да разгърнете изцяло намеренията си. Заемете се с отстраняването на стари грешки. Дори това да ви отнеме време, бъдете сигурни, че си струва усилията. Изразходвайте внимателно средствата, с които разполагате. Направените днес инвестиции ще се възвърнат в кратки срокове. Има от какво да сте доволни.
18 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ви отправят примамливо предложение, на което трудно ще можете да устоите. То обаче е свързано с различни въпроси, които трябва предварително да уредите, ако искате да сте доволни впоследствие. Радвате се на подкрепата на свои близък, който няма да ви изостави в труден момент. В личен план ви очакват промени, които не зависят пряко от вас.
18 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
18 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Заетостта ви не е извинение за отсъствие на внимание към партньора и близките ви. Решенията ви ще подлежат на обсъждане, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. Артистичното ви поведение не винаги е във ваша полза, по-често си давайте сметка за очакванията, които имат другите към вас.
18 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е непредсказуем и това май напълно ви устройва. Не се хабете да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на човека, за който до скоро сте се измъчвали.
18 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Склонни сте да поемате рискове, щом знаете, че възможността да спечелите е наистина голяма. За предпочитане е да не взимате пари назаем. Или поне го направете, едва когато другите начини са изчерпани. Приятелите и семейството ви ще ви подкрепят във ваше начинание. Съдействието им може да се окаже много важно.
18 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Без да губите времето си в съмнения и колебания, ще действате и то успешно. Практичността ви отново ще се прояви, този път в навременни решения и финансови сделки. Отношенията ви с човек, когото цените и от когото очаквате съпричастност, ще се задълбочат и могат да прераснат в по-задълбочена връзка.
18 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Каквито и емоции да събуждат у вас събитията днес, възползвайте се от ситуацията, като я обърнете в своя полза. Възможни са разминавания с партньора или с хора, които цените и то по причини, свързани с вас. Говорете по-малко и повече слушайте, ако не друго, то по-не няма да сгрешите.
18 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
За да успеете да се справите със заплетен въпрос от професионално естество, трябва да излезете от ролята на пасивни наблюдатели и сериозно да вземете нещата в свои ръце. Бъдете по-напористи и не се отказвайте сред всяка трудност. Можете да разчитате на подкрепата на близките си, но основната работа остава за вас. Вярвайте в себе си и ще успеете.
18 ное 2019
Последни новини