Финансови и лични мотиви имали убийците на Георги, лежали заедно с него в затвора /Обобщено/

Убийство на 41-годишния Георги Гривнев е извършено в деня на излизането му от затвора край Смолян на 28 март. Двамата извършители са били освободени няколко дни по-рано, след което са задържани под стража за грабеж в Пловдив, а в Смолян са приведени за извършване на процесуално-следствени действия за извършването на убийството на Георги. Ако там, по решение на наблюдаващия прокурор в Районната прокуратура Пловдив, мярката им за неотклонение бъде променена, двамата евентуално ще бъдат задържани в ареста в Смолян..

Разследващите са работили по „горещи“ следи и благодарение на професионализма на криминалистите от Смолян, работещи по случая, за по малко от 24 часа са стигнали до двамата извършители.

Междувременно са събирани доказателства и към момента вече като обвиняеми са привлечени Венилин В.Т. на 24 години от Смолян и Марин М.Т. от град Раковски – също на 24 години. Обвинението е за извършено от тях убийство в съучастие, престъпление по чл.115 от НК, за което се предвижда до 20 години затвор.

Венилин е извършителят на самото убийство чрез удушаване, а Марин е помагач за пренасянето на тялото с автомобил и укриването му в гората. Както жертвата, така и двамата извършители се познавали от съвместният им престой в затвора, като при разпита те са съдействали на разследването и са дали обяснения за извършеното престъпление.

„Убиецът Венилин е разпитан тази сутрин /б.а. 18 април/, а помагачът Марин днес след обяд, като при разпита и той е признал за убийството. Венилин го познавам от времето като бях съдия, съдил съм го няколко пъти за кражби и грабежи. Започнал е да се проявява още като непълнолетен на 13 години.“, каза окръжният прокурор Тодор Деянов, който преди да оглави прокуратурата в Смолян има дългогодишен стаж като съдия.

Жертвата Георги Гривнев е бил удушен през нощта на 28 март на поляна близо до главен път в Смолян, след което с помощта на помагача, трупът е транспортиран с кола до мястото, на което беше открит на 15 април в местността Пещерско бърце, в близост до разклона за селата Пещера и Турян. Убийството е станало на около 4 км. от мястото, на което е открит трупът, закрит старателно с клони, за да не го открият. Според разследващите мотивът за убийството е смесен – от една страна има користни цели, от друга има и лични мотиви.

До момента доказателствата по делото потвърждават предявените и повдигнати обвинения на двамата съучастници в престъплението, като те самите се признават за виновни. Разследването продължава, събраните за два дни доказателства са достатъчни, за да бъдат привлечени като обвиняеми, обясни прокурор Деянов, извършват се претърсване на различни адреси, правят се следствени експерименти, разпознаване и предстои изготвянето на сложни експертизи, без които делото няма да може да приключи. Обвинението е работно и е възможно е да изникнат нови обстоятелства, обясни прокурор Деянов и допълни: „В заключение – гражданите на Смолян могат да спят спокойно.“

От справката за съдимост става ясно, че убитият Георги е осъждан 20 пъти, убиецът Венилин е осъждан 13 пъти – за кражби и грабежи, а съучастникът му Марин е осъждан веднъж с реална присъда лишаване от  свобода, също за грабеж.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
27 ное 2020
Последни новини