Държавата даде почти 1.5 млн.лв. на Община Смолян за преодоляване на щетите от бедствията

С постановление на Министерски съвет от 24 април 2019 година, бяха одобрени допълнителни разходи за 2019 година за преодоляване и предотвратяване на последици от бедствия в страната, чийто общ размер е почти 33.124 млн. лв.

За област Смолян са предвидени няколко милиона за разплащане на извършени възстановителни дейности по улици, подпорни стени и друга инфраструктура, както и щетите от бедствия.

Трансферът по бюджета на община Смолян е в размер на 1 492 264 лв., с които ще се възстановят разходи за преодоляване на последиците от бедственото положение в с. Широка лъка, с.Еленска и както и самият град Смолян – 129 849 лв. Около 250 хил.лв. от тях ще бъдат за възстановяване на разходи за неотложна аварийно-възстановителна работа на общинската инфраструктура. За подпорни стени и укрепване на улици в Момчиловци са заделени 460 620 лв. Над 390 хил.лв. е струвало преодоляването на бедственото положение от дъждовете през юни 2018 година в Смолянска община. Бедственото положение пък през януари тази година заради обилните снегове е коствало 260 000 лв.

Община Чепеларе получава трансфер по бюджета в размер на около 593 хил.лв. за: укрепване на улица в с. Острица, както и за възстановяване на разходи за спасителни и неотложни аварийни работи при възникнала бедствена ситуация по високите части на общината през януари 2019 година и за укрепване на срутищен участък на пътя Хвойна-Чепеларе към Забърдо и местността „Чудни мостове“ .

За община Златоград са предвидени средства за почистване и проводимост на речното корито на р.Върбица от наносни отложения и растителност в регулационните граници на Златоград за  първи етап-177 087 лв. Малко над 17 хил.лв. са за разплащане на непредвидени разходи за спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи за овладяване на бедствено положение от януари 2019 година , а за изготвянето на работни проекти за превантивни дейности по Закона за водите са предвидени други почти 54 хил.лв. За община Златоград се отпускат и средства в размер на 241 523 лв., предназначени за изграждане на водосток по улица в с. Ерма река.

На община Баните за възстановяване и укрепителни работи по улици в общинския център и пътища за с. Долна Дрянка и с. Вишнево са предвидени – 66 хил лв.

Община Девин ще получи 354 хил.лв за изграждане на подпорна стена на ул. „Мурсалица“ към кв. „Настан“. Трансферът по бюджета на община Доспат е в размер на 179 039 лв., предназначени за възстановяване на подпорна стена над улица в с.Змейца и за укрепване на скат над улица в Доспат.

За извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи по осигуряване на нормална проходимост на засегнатите пътища и улици на територията на община Мадан, се отпускат средства в размер на 57 790 лв.

Община Неделино ще получи малко над 102 хил.лв. за аварийно възстановяване на терен под жилищна сграда и изграждане на подпорна стена в с. Еленка.

Община Рудозем получава допълнителни средства в размер на 154 342 лв. за разплащане на разходи за почистване и възстановяване на пътната мрежа на територията на общината.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини