8 °C

Държавата даде почти 1.5 млн.лв. на Община Смолян за преодоляване на щетите от бедствията

С постановление на Министерски съвет от 24 април 2019 година, бяха одобрени допълнителни разходи за 2019 година за преодоляване и предотвратяване на последици от бедствия в страната, чийто общ размер е почти 33.124 млн. лв.

За област Смолян са предвидени няколко милиона за разплащане на извършени възстановителни дейности по улици, подпорни стени и друга инфраструктура, както и щетите от бедствия.

Трансферът по бюджета на община Смолян е в размер на 1 492 264 лв., с които ще се възстановят разходи за преодоляване на последиците от бедственото положение в с. Широка лъка, с.Еленска и както и самият град Смолян – 129 849 лв. Около 250 хил.лв. от тях ще бъдат за възстановяване на разходи за неотложна аварийно-възстановителна работа на общинската инфраструктура. За подпорни стени и укрепване на улици в Момчиловци са заделени 460 620 лв. Над 390 хил.лв. е струвало преодоляването на бедственото положение от дъждовете през юни 2018 година в Смолянска община. Бедственото положение пък през януари тази година заради обилните снегове е коствало 260 000 лв.

Община Чепеларе получава трансфер по бюджета в размер на около 593 хил.лв. за: укрепване на улица в с. Острица, както и за възстановяване на разходи за спасителни и неотложни аварийни работи при възникнала бедствена ситуация по високите части на общината през януари 2019 година и за укрепване на срутищен участък на пътя Хвойна-Чепеларе към Забърдо и местността „Чудни мостове“ .

За община Златоград са предвидени средства за почистване и проводимост на речното корито на р.Върбица от наносни отложения и растителност в регулационните граници на Златоград за  първи етап-177 087 лв. Малко над 17 хил.лв. са за разплащане на непредвидени разходи за спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи за овладяване на бедствено положение от януари 2019 година , а за изготвянето на работни проекти за превантивни дейности по Закона за водите са предвидени други почти 54 хил.лв. За община Златоград се отпускат и средства в размер на 241 523 лв., предназначени за изграждане на водосток по улица в с. Ерма река.

На община Баните за възстановяване и укрепителни работи по улици в общинския център и пътища за с. Долна Дрянка и с. Вишнево са предвидени – 66 хил лв.

Община Девин ще получи 354 хил.лв за изграждане на подпорна стена на ул. „Мурсалица“ към кв. „Настан“. Трансферът по бюджета на община Доспат е в размер на 179 039 лв., предназначени за възстановяване на подпорна стена над улица в с.Змейца и за укрепване на скат над улица в Доспат.

За извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи по осигуряване на нормална проходимост на засегнатите пътища и улици на територията на община Мадан, се отпускат средства в размер на 57 790 лв.

Община Неделино ще получи малко над 102 хил.лв. за аварийно възстановяване на терен под жилищна сграда и изграждане на подпорна стена в с. Еленка.

Община Рудозем получава допълнителни средства в размер на 154 342 лв. за разплащане на разходи за почистване и възстановяване на пътната мрежа на територията на общината.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 13.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
13 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
13 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
13 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
13 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
13 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
13 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
13 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
13 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
13 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
13 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
13 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
13 ное 2019
Последни новини