180 години просветна дейност честват в Момчиловци, откриват чешма в памет на отец Константин Канев

Момчиловци отново ще празнува своя празник на 18 май, като акцент в програмата е бележитата

180- годишнина от началото на образователното дело, поставено от йеромонах Григорий ще чества тази година Момчиловци. На 18 май, освен празник на селото, в програмата от събития ще се включи и юбилея на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" и 55-годишнината на ДГ "Изворче".

Официално ще бъде открита чешма в памет на духовния стожер на Момчиловци и Родопите отец Константин Канев, съобщи кметът Сийка Суркова.

„Ще изпратим абитуриентите и ще се хванем на наборното хоро на 50-годишните юбиляри, които ще оставят дар за селото - стилна ограда пред Кметството. На сцената ще се изявяват освен нашите самодейци и приятелите ни от гр. Черноморец, а Гайдарски състав - Момчиловци ще отбележи Нощта на музеите. За доброто настроение на гостите ще се погрижи орк. "Оазис"“, обобщи кметът акцентите в майските празници в Момчиловци, които тази година се провеждат под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.
На 21 май ще се чества храмовия празник на 183 - годишната ни църква "Св. Св. Константин и Елена", ще бъде отслужена тържествена Света литургия, ще има и благословена трапеза. На 25 май край параклис "Св. Св. Константин и Елена" ще се събере цялото село за водосвет за здраве и курбан за традиционния събор на Момчиловци.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини