Млади доброволци на БЧК от Смолянска област преминаха обучение за личностно развитие

10 младежи доброволци на БЧК преминаха през областно обучение по методология „Умения за живот”, разработена от Датски младежки Червен кръст и прилагана в работата с млади хора по цял свят.

В периода 01 – 03 май 2019г. в Смолян, доброволци от общинските клубове на БЧК в Борино, Девин, Рудозем, Мадан, Чепеларе и Смолян получиха ценни знания как да опознават себе си и другите, и как да опознават и живеят в обществото. Различните части включват разнообразни практически упражнения и игри, чрез които младите хора имат възможност да дискутират важни за тях теми и да изграждат у себе си личностни умения.

Областното обучение се проведе като дейност по проект „Заедно за младежко развитие” финансиран по Програма за развитие на иновации и добри практики по приоритетни дейности на БМЧК. Целта на проекта е да се подпомогнат ученици от уязвими групи в област Смолян, да развият своята личност, като придобият умения за живот, които да им дадат възможност да се включат по-успешно сред обществото, да бъдат по-добре подготвени пред предизвикателствата на съвременния свят, да придобият умения да създават и развиват отношения.

Гост на обучението беше Мария Христова председател на Европейския младежки координационен комитет, който управлява Европейската младжека мрежа към Червен кръст и Червен полумесец.  

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини