Вазовата седмица на Езиковата гимназия в Смолян продължава с Фестивал на чуждите езици

Вазовата седмица в ЕГ "Иван Вазов" в Смолян започна с "Маратон на четенето - да почетем Вазов - непознатия, съвременния" в Клуба на дейците на културата. Днес, от 9.00ч. на 9 май в голямата зала на РДТ "Николай Хайтов" ще започне и традиционният Фестивал на чуждите езици.

Първият маратон на четенето на Вазови творби в Клуба на културата снощи уважиха много гости, ученици и учители от училището, а по време на тематичнета проява бяха съобщени и наградените ученици в конкурса за създаване на текст по предварително зададени теми, свързани с Иван Вазов.

Отличията спечелиха Атанасия Василева от 10 б клас, Мариан Огнянов от 10 а клас и Виктория Татарова от 11 б клас, а публиката в залата на КДК слуша откъси от техните есета.
В маратона на четенето се включиха ученици от 10 и 11 клас, като всеки от тях прочете откъс от своето любимо Вазово произведение, а накрая участниците получиха грамота и книга.
Организаторите планират събитието да се превърне в традиционно за Вазовата седмица и празника на Езиковата гимназия в Смолян.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини