Млади таланти запалиха връстници към книгите с танцов спектакъл "Приказни срещи"

    В дните 8 и 9 май залата на НЧ „Христо Ботев-1871“ в Смолян стана сцена на „Приказни срещи“. Съставите на Музикално – танцова формация „Фани Бенова“ към читалището. Представиха на децата забавен музикално – танцов образователен спектакъл по български и световно известни приказки.

    За 40 минути публиката се потопи в песни и танци по приказките „Котаракът с чизми“, „Червената шапчица“, истории за Баба Яга и малки истории за калинката, „Лъвът и мишката“, „Вълкът и седемте козлета“, Вълкът от приказките, „Кума Лиса“. Забавният спектакъл с приказни герои има идея да запали интереса на децата в Смолян от детските градини и началните класове към вълшебния свят на приказките и художествената книга.

    С песни и танци малките таланти от МТФ „Фани Бенова“ представиха на връстниците си истории от фантастичния свят на приказките и развиващите въображението истории за вълшебствата.

    Музикално – танцовият образователен спектакъл „Приказни срещи“ е осъществен по Проект „Читалища“ и Европейска столица на културата „Пловдив Заедно 2019“. С тяхна подкрепа и със съдействието на НЧ „Христо Ботев-1871“ в Смолян спектакълът стана факт. Двата дни на представянето пред публика беше с вход свободен и достъпен за всички.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини