Неделино стартира дарителска кампания за Ивайло и Борислав, близнаците загубиха и двамата си родители

Две деца от Неделино останаха пълни сираци, след като последователно загубиха и двамата си родители от онкологично заболяване. Били невръстни, когато губят майка си, а днес момчетата близнаци, които са в шести клас и изпращат баща си в последния му път.

Хората са потресени от трагичната съдба на семейството и бъдещето на децата, а в родопския град се организира кампания в помощ на близнаците Борислав и Ивайло Хаджиеви . Кметът на община Неделино Боян Кехайов обяви дарителска кампания за двете момчета Общината ще отпусне 1000 лева еднократна помощ за поемане на погребението и неотложни нужди на децата на първо време.

Пред сградата на общинската администрация  в Неделино ще има кутия за набиране на дарения за двете братчета, като ще се търсят варианти за създаване на инициативен комитет и откриване на банкова сметка за двете деца. Предстои да стане ясно дали някой от роднините на двете осиротели деца ще поеме гриха по отглеждането им. Със съдбата на Борислав и Ивайло се е ангажирала и депутатът д-р Даниела Дариткова.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    На
    Наталия Славчева
    6 -1
    12:42, 15 май 2019
    Моля,дайте и някакъв айбан за хората работещи в чужбина
    • Щи
      Щиляна
      3 -1
      12:58, 15 май 2019

      Непременно, само да се уточнят сметки и други подробности.

Последни новини