10 °C

От цял свят валят предложения за помощ, вече има банкова сметка за дарения за децата от Неделино, останали кръгли сираци

  Голяма съпричастност към съдбата на двете деца, които останаха без родители от Неделино и желание за помощ изразиха стотици хора от страната и чужбина.

  Днес-16 май 2019г вече е открита и банкова сметка за набиране на дарения в помощ на шестокласниците Ивайло и Борислав Хаджиеви от родопското градче. Кутия за набиране на дарения за двете братчета е поставена и пред сградата на общинската администрация  в Неделино.

  Преди девет години близнаците Борислав и Ивайло, загубиха майка си, а преди два дни останаха кръгли сираци, след като и баща им почина от онкологично заболяване. Хората са потресени от трагичната съдба на семейството и са загрижени за бъдещето на децата. Процедурата за определяне на настойник е извършена и една от лелите на децата става техен настойник, като близките им също ще се включат в грижите за тях.

  „На първо време децата имат най-голяма нужда от близък човек, който да поеме грижата за тях. Една от лелите на децата ще стане техен настойник, а роднините ще се опитат да се погрижат за децата, за да „понесат загубата и да се запълни празнотата от липсата на родители“, каза един от чичовците на близнаците, цитиран от Нова телевизия.

  Кметът на Неделино Боян Кехайов каза, че е получил десетки обаждания по телефона, а социалните мрежи и официалната страницата на Община Неделино буквално са залети от писма с предложения за финансова и друг вид помощ.

  „Имаме писма от цял свят дори, от Австралия и цяла Европа, от наши съграждани, които живеят и работят в чужбина, местното населението на града също се включи и дарява в кутията, поставена от общината“.

  Хората проявяват огромна загриженост към съдбата на децата, имало запитване дори дали момчетата могат да бъдат осиновени. Според преподавателите на шестокласниците в училището, сега най-важното е Ивайло и Борислав да се съвземат емоционално и да завършат нормално учебната година- спокойно и без притеснения. Класният ръководител на близнаците допълва, че в деня на погребението момчетата отказали да се срещнат с него и съучениците си, за да не бъдат съжалявани. "Сега те имат нужда от любов и уважение, а не от съжаление".

  СмолянБГвести

  Дарителска сметка в помощ на двете братчета близнаци, останали без родители:

  Стефка Ангелова Байрактарова

  IBAN: BG 77STSA93000026092189

  BIC : STSABGSF

  Сметката е в Банка ДСК и е в български левове

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 13.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще ви се отдаде прекрасната възможност да се занимавате тъкмо с това, което сте намислили. Едва ли някой около вас ще бъде изненадан от ентусиазмът ви да реализирате идеите си, дори когато това съвсем не е лесно. Поощрявате ваш близък да се заеме по-сериозно с нещо, което ви му донесло доста ползи, ако наистина го постигне.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще имате възможност да се запознаете с нещо, което ще ви очарова с предимствата си и не е изключено за в бъдеще да го включите в работата си. Занимавате се днес с човек, в когото ще откриете много положителни страни. Оставете настрана въпрос, до чието разрешение не можете да стигнете за момента. Бъдете сигурни че ще ви се отдаде възможност да го сторите по-късно.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Интелектуалните ви занимания ще направят успешни представянията ви на изпити и конкурси. На работното място също ще се отличавате с находчиви решения и готовност за съдействие. Всичко това няма да остане незабелязано. Ще получите предложения, които в голямата си част ще удовлетворят търсенията ви.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Постарайте се да наваксате с нещата, от които сте се лишили през последните дни. Едно пътуване ще ви разнообрази и срещне с нови хора. Ще върнете психическата си форма и по-лесно ще намерите решение на въпрос, който ви затруднява. Поставяйки си нови задачи, ще държите духа си буден и в готовност за действие.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят носи заряда на новото. Предстоят ви срещи, за някои от вас те ще бъдат може би съдбовни. Защото отново ще се срещнете с позабравен приятел и това ще възроди стари чувства. Тези, които търсят сцена за своите изяви, сега щедро ще им се предложи такава. Пазете се от настинки и проблеми с белите дробове.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Прекрасни почивни дни предстоят на мнозинството от вас. Осигурили сте си идеални условия, или ако още не сте със сигурност няма да ви е много трудно да го сторите. Няма да ви липсват и предложения за различни развлечения. В случай, че сте оставили незавършени професионални ангажименти, днес ще съумеете да се справите с тях без никакви усилия.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С подходящото настроение сте за осъществяване на промените, от които се нуждае домът ви. Повечето от вас ще са заети с професионалните им задачи, но има за какво. Перспективите са добри и ще може да се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, днес ще ви върви.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Срещите ви днес ще са от по-различен характер и е възможно да се натоварите емоционално. Не допускайте хората около вас да ви изнервят и обезкуражат. Имате сили да се справите с положението и ще успеете. Помислете пред кого и какво говорите, както и за грешките си. Следвайте краткосрочните си цели.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В делово отношение денят е благоприятен за вас и макар че ще имате ядове, ще съумеете да се справите със задачите си. В личен план също ще имате поводи за радост. Успех при разрешаването на значим за вас проблем ще ви възвърне спокойствието.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени, затова едва ли ще сте много контактни. Идеите ви са интересни за околните, но и доста абстрактни, което ги прави трудно разбираеми. Постарайте се да ги реализирате, за да удовлетворите желанието си за действие.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате идеи, които ви се иска да видите час по-скоро осъществени. Амбициозни сте и няма да скъпите усилията си това наистина да се случи. Партньорите ви ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и добри. Но ще има и такива, които ще се опитат да злоупотребят с това.
  13 дек 2019
  Последни новини