16-годишно момче стана жертва на телефонна измама, Чепеларе два дни под телефонен тормоз

Два дни Чепеларе е било „бомбардирано“ от телефонни рекетьори

Криминалисти от РУ – Чепеларе предотвратиха измама по телефона, след като възрастен чепеларец е сигнализирал за телефонен рекет, след който 16 годишният му син е напуснал дома им.

На 25.05.2019 г. в 10:50 часа е получено съобщение от 61-годишен мъж от Чепеларе, че непълнолетният му син е въведен в заблуждение от „ало измамници“ и е напуснал дома им със сумата от 1200 лева и златни накити. Незабавно след получаване на сигнала целия състав от криминалисти предприема оперативно – издирвателни мероприятия с цел установяване на 16-годишното момче.

Не след дълго той е установен да пътува за град Хасково в нает от него автомобил. Извършителите през цялото време са разговаряли с младежа по телефона с цел от една страна да поддържат измамата, а от друга страна да не може да бъде осъществен контакт с него. Момчето, заедно с накитите и парите, е върнато в дома му. През целия ден на 24 май и на 25 май на домашни телефон в Чепеларе са получени десетки обаждания по схемата „ало измами“, като извършителите се отличавали с грубост и арогантност, отправяли са дръзки заплахи за живота и здравето на потърпевшите. Служителите на криминална полиция продължават работата си за установяване авторите на обажданията и на опита за измама. По случая е образувано досъдебно производство.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини