Отборът от Борино ще представи Смолянска област на състезание за защита от бедствия

Изображение 1 от 2

    Отборът на СУ "Н. Й. Вапцаров" в Борино се представи отлично на Областното ученическо състезание "Защита при бедствия, аварии и извънредни ситуации". Те завоюваха 1-во място и ще представят област Смолян на национален кръг на състезанието, което ще се проведе от 26,27 и 28 юни 2019 г. в Стара Загора. На ІІ мястосе класираха децата от ОУ “Стою Шишков” в Смолян, а бронзовият медал спечели отборът на СУ "Хр.Ботев" Девин.

    Паралелно с областния кръг се проведе и състезанието на отбори от Община Смолян. От участвалите 6 училища на първо място се класира отборът на ОУ „Стою Шишков“ в Смолян.

    Отборите бяха наградени със купи, медали, грамоти и предметни награди подсигурени от РДПБЗН-Смолян.Мероприятията са включени в Националния календарен план за извънучилищни дейности, който се утвърждава от министъра на образованието, младежта и науката и се предоставя на РУО и всички структурни звена в системата на средното образование. Основна цел е подготовка на подрастващите за правилно действие и поведение при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини