iPhone 11 – дата на излизане, спецификации, цена и последни новини

Следващото поколение на iPhone все още не е по-магазините, но моментът наближава. Ужасно много информация кръжи в пространството и вече имаме представа какво ще представлява iPhone 11 или както на места е отбелязан – iPhone XI.

Очаква се серията да включва три телефона. Ще има продължение на XS и XS Max, както и наследник на XR. Едва ли хората са най-въодушевени от LCD варианта, но flagship дуото изглежда обещаващо.

Очаква се това да са първите iPhone телефони с тройна камера, първите с USB-C порт и първите с iOS 13 out-of-the-box. Нека да разгледаме малко по-подробно.

Кога ще излязат на пазара?

Все още няма официална информация, но ако от Apple се придържат към обичайния си график, слуховете са за анонс на 10 септември и предварителни поръчки от 14 септември.

Каква ще е цената?

Отново тук трябва да гадаем, но е ясно, че ще са скъпи. Ако погледнем към серията от телефони на компанията през 2018, там виждаме стартови цени от £799, £999 и £1099 за Острова.

Последните новини

Ще разгледаме само по-важните такива и без тези, които се повтарят във времето.

28/5/19: Тази година можем да видим първия Apple телефон, който да поддържа две едновременни Bluetooth връзки. Информацията е на японския блог Macotoakara. Новата опция ще позволи на новите флагмани да ползват два чифта AirPods, или пък едновременно да свържат телефона със стереото на колата и слушалки.

14/5/19: Тук отново видяхме квадратната камера, която според много хора ще е грозна заради издутината си. Информацията тук е на Mark Gurman от Bloomberg. Той показва вероятни отливки на iPhone 11, 11 Max и iPhone XR 2. И при трите виждаме този тип камера. По-високият клас телефони ще са с тройна камера, а XR ще е с двойна.

Втори tweet от Gurman пък показва какви ще са цветовите варианти на iPhone XR. Досегашните цветове коралово и синьо ще бъдат заменени от лилаво и зелено.

10/5/19: Няколко пъти сме чували, че производителят ще се откаже от своя Lightning порт и ще го замени с USB-C, но досега нямаше достоверни доказателства за това. Twitter потребителят Raphaël Mouton е забелязал на екрана за възстановяване на iOS 13, че USB-C реално се използва. Тук уловката обаче е, че може да става на въпрос за USB-C порта на iPad Pro.

10/5/19: TSMC са започнали да произвеждат процесорът A13 за тазгодишните iPhone, според доклад на Bloomberg. Очаква се масовото производство да тръгне още през май. Предполага се използването на второ поколение 7nm технология. Това ще е първият продукт, който ще се възползва от  extreme ultraviolet lithography (EUV), за да намали сложността, цената и времето за изработка. Процесорът ще присъства и в трите телефона, които са назовани като iPhone XI, XI Max и iPhone XR 2.

8/5/19: Появиха се рендери на наследника на iPhone XR, които за пореден път показват камера издутината, която разочарова толкова много хора. Тук се вижда, че той ще има двойна камера. Източникът е Pricebaba. Няма информация за спецификацията на камерата, но се очаква да е 12MP като на iPhone XS.

Другата информация е, че iPhone XR 2019 ще има 6.1-инчов екран като оригинала, но ще е с милиметър по-тънък (7.8мм). Под капака ще е следващото поколение А13 бионичен чипсет. Подобрението в производителността спрямо A12 се очаква да е чувствително.

7/5/19: Тазгодишните телефони ще предлагат по-добро качество на свързването, благодарение на планиран ъпгрейд на антените си. Информацията е на анализатора Ming-Chi Kuo и MacRumours. Той потвърждава мнението си, че тази година ще видим modified-PI (MPI) антени, вместо използването на течен кристален полимер, както в iPhone XS и XR.

Това ще подобри производството и ще намали разходите на компанията, но ще помогне и на потребителите – iPhone ще има по-добра навигация, когато е вътре в помещение.

5/5/19: Twitter потребителят Sundhanshu Ambhore сподели, че вече ще можем да си вземем iPhone със 128GB базово място за съхранение. Това най-вероятно ще важи както за XR, така и за флагмана XI, въпреки че настоящия XS не предлага такъв модел – от 64GB се скача директно на 256GB.

Той добави тежест на информацията си като показа и няколко предполагаеми кейсове за iPhone XI и XI Plus. От тях виждаме, че камера системата ще е в квадратна конфигурация.

26/3/19: Apple ще представи обратно безжично зареждане в iPhone 11. Информацията първо е пусната от гореспоменатия Ming-Chi Kuo, а след това е пусната и в блога Macotakara. Тя гласи, че новите iPhone устройства ще имат функция като на S10 и ще могат да зареждат безжично джаджи като AirPods и Apple Watch.

В допълнение се отбелязва , че ще има нов кабел за зареждане, както и същият 18-ватов порт, който виждаме в iPad Pro, заедно с подобрени камери и батерии с по-голям капацитет.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини