Повече от 61 хил. седмокласници се явяват на матура по математика

Днес се провежда националното външно оценяване по математика. Заради изпита е неучебен ден в цялата страна. Явяват се повече от 61 000 седмокласници, съобщава БНР.
 
Изпитът ще е с продължителност 150 минути и започва в 09,00 часа. Полага се в училищата, където са учили до момента. Учениците трябва да носят черен химикал, документ за самоличност и служебна бележка с входящ номер. Всеки изпитен материал ще съдържа уникален баркод.За първи път проверката на работите на учениците и кандидатстването за гимназии след това ще стават електронно. За матурата са осигурени 16 хиляди квестори и видеонаблюдение. Резултатите от изпита трябва да станат ясни до 27 юни, отбелязва още радиото.
 
Утвърден е и държавният план-прием след 7 клас. Учениците ще кандидатстват за 2500 паралелки. Над половината от тях са професионални.В понеделник се проведе матурата след 7 клас по български език и литература. В петък предстои нов изпит - по чужд език. Той обаче се полага при предварително заявено желание от страна на седмокласниците.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини