18 °C

Инспекторатът по образование в Смолян обяви сроковете за записване и класиране на учениците след 7 клас /график/

След като на 27 юни бяха обявени резултатите от изпитите от Националното външно оценяване в VІІ клас за учебната 2018/2019 г. по БЕЛ, математика и чужд език, от днес могат да се видят на място работите на учениците, съобщават от РИО Смолян.

На 01.07.2019г. и 02.07.2019 г. учениците могат да са запознаят с 
оценената си работа в присъствието на родител (настойник) и след 
представяне на документ за самоличност както следва:

- по БЕЛ в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Смолян, бул. „България“ № 59 от 8.00 ч . до 18.00 ч.;
- по математика в ППМГ „Васил Левски“ – гр. Смолян, ул. „Никола Филипов“ № 2 от 8.00 ч . до 18.00 ч.;
- по чужд език в РУО – Смолян, бул. „България“ № 14, ет.5, стая 509 само на 01.07.2019 г. - от 8.00 ч . до 18.00 ч.
Не се разрешава по време на запознаване с изпитната работа копиране, преснимане или преписване на изпитна работа и на рецензиите/бележките на оценителите. След получаване на служебната бележка с резултатите от изпитите по БЕЛ и по математика и след получаване на свидетелството за завършено основно образование, учениците ще могат да подават заявления за участие в първи 
и трети етап на класирането по електронен път / https://7klas.mon.bg или https://priem.mon.bg/ или на място в училище, определено от началника на РУО – Смолян.

Заявлението за участие в първи етап на класиране се подава в срок от 
03.07.2019 г. до 05.07.2019 г.
Определеното училище за подаване на заявления (по образец) за участие в първи и трети етап на класиране за област Смолян е ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – град Смолян, с адрес : гр. Смолян, ул. „Тунджа“ № 7. Адресите на двата сайта, на които ще могат да се подават онлайн заявление за кандидатстване след VII клас са priem.mon.bg и 7klas.mon.bg, като и двата сайта ще работят едновременно и ще постъпват в една и съща система, което означава, че независимо през кой сайт родителите подадат заявлението, то ще бъде прието.
Учениците, които кандидатстват за паралелки в професионални гимназии е необходимо да представят медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в 
профилирани гимназии, обединени и средни училища. В този случай при подаване на онлайн заявление за кандидатстване е необходимо да се качи и сканирано копие на медицинското свидетелство.
Обявяването на резултатите от първи етап на класиране е до 11.07.2019 г. 
Резултатите от класирането може да проверите в двата сайта https://7klas.mon.bg или https://priem.mon.bg.
Записването на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране е до 16.07.2019 г. Участието във втори етап на класиране става с подаване на заявление по образец, което се попълва в училището, в което ученикът е класиран на първи етап, но смята, че би могъл да се класира на по-предно желание. В заявлението за участие във втори етап на класиране учениците не могат да променят и да пренареждат желанията си.
До 22.07.2019 г. включително, става записването на приетите ученици на 
втори етап на класиране.
От 24.07.2019 г. до 25.07.2019 г. е срокът за подаване на документи за 
участие в трети етап на класиране.
До 31.07.2019 г. включително, е записването на приетите ученици на трети 
етап на класиране.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 18.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
18 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
18 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
18 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
18 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
18 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
18 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
18 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
18 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
18 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
18 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
18 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
18 фев 2020
Последни новини