9 °C

Инспекторатът по образование в Смолян обяви сроковете за записване и класиране на учениците след 7 клас /график/

След като на 27 юни бяха обявени резултатите от изпитите от Националното външно оценяване в VІІ клас за учебната 2018/2019 г. по БЕЛ, математика и чужд език, от днес могат да се видят на място работите на учениците, съобщават от РИО Смолян.

На 01.07.2019г. и 02.07.2019 г. учениците могат да са запознаят с 
оценената си работа в присъствието на родител (настойник) и след 
представяне на документ за самоличност както следва:

- по БЕЛ в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Смолян, бул. „България“ № 59 от 8.00 ч . до 18.00 ч.;
- по математика в ППМГ „Васил Левски“ – гр. Смолян, ул. „Никола Филипов“ № 2 от 8.00 ч . до 18.00 ч.;
- по чужд език в РУО – Смолян, бул. „България“ № 14, ет.5, стая 509 само на 01.07.2019 г. - от 8.00 ч . до 18.00 ч.
Не се разрешава по време на запознаване с изпитната работа копиране, преснимане или преписване на изпитна работа и на рецензиите/бележките на оценителите. След получаване на служебната бележка с резултатите от изпитите по БЕЛ и по математика и след получаване на свидетелството за завършено основно образование, учениците ще могат да подават заявления за участие в първи 
и трети етап на класирането по електронен път / https://7klas.mon.bg или https://priem.mon.bg/ или на място в училище, определено от началника на РУО – Смолян.

Заявлението за участие в първи етап на класиране се подава в срок от 
03.07.2019 г. до 05.07.2019 г.
Определеното училище за подаване на заявления (по образец) за участие в първи и трети етап на класиране за област Смолян е ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – град Смолян, с адрес : гр. Смолян, ул. „Тунджа“ № 7. Адресите на двата сайта, на които ще могат да се подават онлайн заявление за кандидатстване след VII клас са priem.mon.bg и 7klas.mon.bg, като и двата сайта ще работят едновременно и ще постъпват в една и съща система, което означава, че независимо през кой сайт родителите подадат заявлението, то ще бъде прието.
Учениците, които кандидатстват за паралелки в професионални гимназии е необходимо да представят медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в 
профилирани гимназии, обединени и средни училища. В този случай при подаване на онлайн заявление за кандидатстване е необходимо да се качи и сканирано копие на медицинското свидетелство.
Обявяването на резултатите от първи етап на класиране е до 11.07.2019 г. 
Резултатите от класирането може да проверите в двата сайта https://7klas.mon.bg или https://priem.mon.bg.
Записването на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране е до 16.07.2019 г. Участието във втори етап на класиране става с подаване на заявление по образец, което се попълва в училището, в което ученикът е класиран на първи етап, но смята, че би могъл да се класира на по-предно желание. В заявлението за участие във втори етап на класиране учениците не могат да променят и да пренареждат желанията си.
До 22.07.2019 г. включително, става записването на приетите ученици на 
втори етап на класиране.
От 24.07.2019 г. до 25.07.2019 г. е срокът за подаване на документи за 
участие в трети етап на класиране.
До 31.07.2019 г. включително, е записването на приетите ученици на трети 
етап на класиране.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 13.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
13 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
13 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
13 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
13 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
13 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
13 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
13 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
13 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
13 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
13 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
13 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
13 ное 2019
Последни новини