Миналата година заловени 110 тона канабис, тази година - 11 тона нарязан тютюн (видео)

Жътвата на канабис предстои, затова досега е задържан само един тон. Миналата година заловеният канабис е 110 тона. Това става ясно от видео на Бойко Борисов, в което той осветлява въпроса със сивата икономика.

От началото на годината сa задържани 11 тона нарязан тютюн. Нивото на незаконната търговия с цигари за първото тримесечие на 2019 г. е 3,8%, което е с 2% по-малко спрямо същия период през 2018 г., похвали се премиерът с резултата от усилията на правителството.

Изсветляването на икономиката се дължи на няколко фактора: България е стабилна, усилията на НАП, България най-добре се стравя с трафикантите на мигранти (80 трафиканти задържани от началото на годината, около 30 сот тях с влезла в сила присъда), в борбата с контрабантата сме за пример, а даже Тимерманс ни поздравява за борбата с корупцията.

Премиерът похвали Хасково, че е само със 7% контрабандни цигари. В Свиленград високият процент се обяснявал с близостта на границата.

"Усилията ни са за повишаване на доходите и всеки 1 лев ни е важен. Възложил съм и проверка на прокуратурата и МВР за издаването на болнични, които са 1,5 млн. повече от миналата година. Отчита се, че големи групи от хора, взимат болнични, когато реално са здрави. Приканваме и медиците да спрат тази порочна практика."

Борисов призова кметовете да обявяват бедствие, когато има напаст от комари, като наблегна на предупрежденията преди пръскане, за да можат да се предпазят пчели, домашни животни и добитък. "Никой не е виновен, че климатът така рязко се промени", заключи Борисов.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини