18 °C

"Нашата планета: Нашият бизнес" - послание, което всеки трябва да види (документален филм)

Този документален филм е създаден в сътрудничество със Silverback Productions и WWF - Световния фонд за дива природа и в него става дума за нашата планета. "Не е въпрос на оцеляване на планетата. Въпросът е нашето оцеляване", прозвучава някъде посредата на 40-минутното видео. Сериалът на Netflix "Нашата планета" стана най-успешната документална поредица на всички времена, гледана в 25 милиона домакинства, и първата с такова съществено послание: опазване на околната среда.

В "Нашата планета: Нашият бизнес"има невероятни кадри с шокиращото многобразие на живота на Земята. Но има и история, която всяки трябва да види.

Ненапразно от хилядолетия човекът е господар на планетата. Ние сме толкова умни, толкова изобретателни. И в това сме постигнали ужасяващ резултат. Този филм показва именно какъв е резултатът. Има и няколко неща, с които трябва да се справи бизнесът.

Планетата е била съвсем различна преди появата на живота. Именно животът я променя. Токсичната атмосфера и океани на суровата някогашна Земя са трансформирани през еоните именно от тогавашните първи живи организми. техният живот съзадал условия за по-сложни форми и организми. Животът еволюирал, създавайки условия за по-разнообразни и по-сложни форми на живот. Така днес имаме плодородна почва, богати на кислород океански води и огромното разнообразие видове с огромен брой живи същества на тази наша планета. През холоцена условията за живот на Земята били доста стабилни. Сезоните се редували, мусоните идвали периодично, тропическите дъждове се изсипвали по едно и също време. И животът на планетата се пригодил добре към тези сравнително постоянни условия. Докато не настъпил антропоценът. Ерата, в която най-могъщото същество на Земята започнало осезаемо да я променя. за стигнем до нашето време. По средата сме на масово измиране в момента. И започваме да го осъзнаване.

Вижте изумителните кадри и значимото послание на този документален филм. За съжаление няма възможност за субтитри, но пък историята е предадена внушително визуално.

Всичко е всързано с всичко на тази планета. Мангровите горички по океанското крайбрежие, кораловите рифове и арктическия лед, но само по силите на човека е да спре тяхното изчезване (щом е имал силата и алчността да го предизвика). И сега само няколко думи за бизнеса: повечето хора смятат, че бизнесът е успешен, когато носи пари, но точно това сега се променя. Вижте във филма как.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Отстоявайте позициите си и не приемайте по-малко, отколкото смятате, че заслужавате. Полагате много усилия, които скоро ще бъдат възнаградени. Вие знаете, че не винаги е възможно да угодите на всички и няма защо да се ядосвате от това. Притежавате особен чар, с който омайвате мнозина от обкръжението си.
18 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви ангажименти ще ви застигнат днес, но това няма да развали настроението ви. Настроени сте за подвизи на деловия фронт и предизвикателствата само ще изострят апетита ви за по-големи печалби. Не допускайте прекомерната предпазливост да ви попречи.
18 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от задачите ви са срочни и не търпят отлагане, започнете деня си с тях. Новостите навлизат в живота ви, готови ли сте за тях? Отговорностите ви нарастват и времето за лични занимания намалява. С малко познати хора ще изградите добри взаимоотношения и това ще ви носи удовлетвореност.
18 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за всички представители на зодията. Онези от вас, чиято работа е свързана със срещи с много хора ще имат доста интересни контакти и ще получат полезна за дейността им информация. Очакват ви приятни мигове и в любовта.
18 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Финансово възнаграждение ще подобри бюджета ви и ще ви помогне да планирате почивните дни. Повечето от вас ще се радват на внимание сред колегите си. Суетата, свързана с предстояща изява ще отстъпи място на осмислено поведение и подготовка. Вечерта посветете на любовта, ще откриете за сетен път силата на споделената връзка.
18 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви поведение и отношение към работата ще определя в голяма степен бъдещите ви ангажименти. Ще получите добра оценка, но в стремежа си да сте сред водещите ще отидете и по-далече. Приятелско събиране ще ви срещне с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Ще се радвате на взаимното си внимание и добри чувства.
18 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
18 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се възползвате от всяка възможност, за да реализирате намеренията си по-скоро. Ще се съобразявате основно със себе си, позицията ви е ясна и я следвате безусловно, но внимавайте да не засегнете нечии интереси. Доверявате се на собствената си преценка и приемате това, което считате за правилно, но дали е така от гледна точка на другите.
18 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се изненадвайте, ако околните ви възприемат погрешно. Ако наистина желаете това, което показвате, непременно се борете за него. Ще получите предложение, което може да е свързано с финансово обвързване. Преценете добре плюсовете и минусите преди да вземете окончателно решение.
18 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Професионални и семейни ангажименти ще ви създадат доста напрежение днес. Запазете добрия тон, така ще можете да разчитате и на подкрепа, и на повече съсредоточеност в работата си. Измъчва ви мисълта за раздяла, но не бива да избързвате. Дайте още един шанс на човека, довел ви до това безумно решение. Със сигурност го заслужава.
18 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се изненадате днес от многобройните шансове, които ви се откриват от различни страни. Иска ви се да опитате късмета си на възможно най-много места, но това може само да разедини енергията ви и в крайна сметка да не останете доволни от свършеното. Преценете най-добрите си възможности и се възползвайте от тях. Близките ви дават ценни съвети.
18 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Не очаквайте друг да се погрижи за развлеченията ви, вземете нещата в свои ръце и ще направите деня си приятен. Ще срещнете разбиране в работата си и с пъргавия си ум ще организирате бързи печалби, за себе си и останалите участници. Запознанство ще привлече вниманието ви върху някого, с когото може да имате сериозна връзка.
18 окт 2019
Последни новини