14 °C

"Нашата планета: Нашият бизнес" - послание, което всеки трябва да види (документален филм)

Този документален филм е създаден в сътрудничество със Silverback Productions и WWF - Световния фонд за дива природа и в него става дума за нашата планета. "Не е въпрос на оцеляване на планетата. Въпросът е нашето оцеляване", прозвучава някъде посредата на 40-минутното видео. Сериалът на Netflix "Нашата планета" стана най-успешната документална поредица на всички времена, гледана в 25 милиона домакинства, и първата с такова съществено послание: опазване на околната среда.

В "Нашата планета: Нашият бизнес"има невероятни кадри с шокиращото многобразие на живота на Земята. Но има и история, която всяки трябва да види.

Ненапразно от хилядолетия човекът е господар на планетата. Ние сме толкова умни, толкова изобретателни. И в това сме постигнали ужасяващ резултат. Този филм показва именно какъв е резултатът. Има и няколко неща, с които трябва да се справи бизнесът.

Планетата е била съвсем различна преди появата на живота. Именно животът я променя. Токсичната атмосфера и океани на суровата някогашна Земя са трансформирани през еоните именно от тогавашните първи живи организми. техният живот съзадал условия за по-сложни форми и организми. Животът еволюирал, създавайки условия за по-разнообразни и по-сложни форми на живот. Така днес имаме плодородна почва, богати на кислород океански води и огромното разнообразие видове с огромен брой живи същества на тази наша планета. През холоцена условията за живот на Земята били доста стабилни. Сезоните се редували, мусоните идвали периодично, тропическите дъждове се изсипвали по едно и също време. И животът на планетата се пригодил добре към тези сравнително постоянни условия. Докато не настъпил антропоценът. Ерата, в която най-могъщото същество на Земята започнало осезаемо да я променя. за стигнем до нашето време. По средата сме на масово измиране в момента. И започваме да го осъзнаване.

Вижте изумителните кадри и значимото послание на този документален филм. За съжаление няма възможност за субтитри, но пък историята е предадена внушително визуално.

Всичко е всързано с всичко на тази планета. Мангровите горички по океанското крайбрежие, кораловите рифове и арктическия лед, но само по силите на човека е да спре тяхното изчезване (щом е имал силата и алчността да го предизвика). И сега само няколко думи за бизнеса: повечето хора смятат, че бизнесът е успешен, когато носи пари, но точно това сега се променя. Вижте във филма как.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
18 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
18 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
18 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
18 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
18 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
18 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
18 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
18 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
18 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
18 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
18 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
18 фев 2020
Последни новини