Наградената учителката по биология от Чепинци ще използва средствата, за да купи микроскопи за кабинета

Учителката от Чепинци, чиито ученици постигнаха невероятни резултати на матурата по биология, смята да закупи микроскопи с наградата си.

Даниела Куцева споделя пред в. "24 часа", че материалното за нея не е от занчение и ще вложи парите от индивидуалното поощрение в техника за оборудване на кабинета по биология. Учителката, издигнала гимназията до топ 3 по резултати, получи поощрение от просветното ведомство, и грамота и подаръци от кмета на Община Рудозем Румен Пехливанов.

10 от 26-те зрелостници в гимназията са отличници и повечето вече кандидатстват с биология. Тя още не знае размера на паричния бонус за високите резултати на учениците си, но се надява, че с тях ще може да купи поне 3-4 микроскопа, защото сега на един работят по няколко ученици.

Тази година нейните възпитаници постигнаха 5.66 по биология – втората матура, която е избор на зрелостниците. Блестящият резултат на децата от Чепинци ги нареди на трето място в страната след Софийска математическа гимназия и Първа частна математическа гимназия в столицата.
Повечето от отличниците вече са приети в университети в чужбина, други очакват резултати от наши ВУЗ-ове.
Биологията от 10 години е сред най-обичаните от децата предмети, а възпитаници на гимназията вече са лекари в големи болници в страната, както и тази в Смолян.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини