Поклон, цветя и стихове за 182 години от рождението на Васил Левски в Смолян

    Цветя, венци и едноминутно мълчание с поклон в памет на Левски, събра днес ученици, учители и граждани на Смолян пред бюста на Апостола в двора на ПМГ “Васил Левски“.

     В паметното тържество , посветено на 182 години от рождението на една от най-светлите личности в българската история, участваха деца от детска градина "Славейче" и възпитаници на Природоматематическата гимназия, чийто патрон е Левски.

    Сред официалните гости бяха заместник-областният управител Андриян Петров и представители на общинската администрация-секретарят Момчил Николов, главният експерт образование в местната администрация Ангел Добриков, секретарят на общински комитет „Васил Левски“ Златка Петрова, директорът на едноименната гимназия Мария Илиева.

    Деца от Клуб „Млади възрожденци“ представиха есе за Апостола, а децата от детска градина „Славейче“ , облечени в цветовете на националния трибагреник, изнесоха кратка програма от патриотични стихове и песни.

    По тардиция, секретарят на Общински комитет „Васил Левски“ Златка Петрова, подари на директора на детската градина Възрожденска енциклопедия за Васил Левски, Христо Ботев и Иван Вазов. Честването завърши с едноминутно мълчание и падане на колене в чест на Васил Левски.

    СмолянБГвести
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини