Пълна кошница с медали от Държавното лично първенство по кану-каяк за "Арда" Кърджали

7 медала - 1 златен, 3 сребърни и 3 бронзови, спечелиха гребците от спортен клуб по кану каяк Арда Кърджали в първите дни от държавния личен шампионат за деца, юноши и младежи в Пловдив.

При момчетата Венцислав Илков завърши втори на 1000 м и на 2000 м, и трети - на 500 м. При юношите старша възраст Галин Урумов, който е национален състезател, грабна 3 медала: златен на 5000 м, сребърен - на 1000 м и бронз - на 500 м.

В двойка момчета тандемът  Георги Ангелов и Радослав Василев се класираха трети в „Б“ финала. На едноместен каяк Никола Иванов също завоюва трето в „Б“ финала.

Гонките на Гребния каналв Пловдив продължават до неделя. Предстои шампионатът за юноши младша възраст. При двойките на тази възраст ще гребе екипажът Венцислав Илков и Мирослав Петков. Очакваме добри резултати отЕмирджан Дурали. Миналата година той спечели всички състезания, на които участва. Нещо повече, Емирджан „загря“ вчера на ДЛШ при юношите старша възраст като се нареди на трето място в едноместния каяк на 5000 м, където Галин спечели златото. Така на стълбичката се качиха двама състезатели от Спортен клуб по кану каяк „Арда“ – Кърджали.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини