Майки насърчават бременните да кърмят в световната седмица на кърменето в Смолян

Регионална здравна инспекция – Смолян, в партньорство с Община Смолян и списание «9 месеца», ще проведе в дните от 5 до 7 август кампания под надслов: „Кърменето – добрият старт за живот”. Инициативата е по повод Световната седмица на кърменето 1 - 7 август.

Освен разпространение на информационни материали за ползата от естественото хранене на новороденото, във времето от 10:00 до 12:00 часа в градинката на площад «Свобода» , Стар център , здравни експерти ще насърчават кърмили майки да отправят своите послания до бъдещите такива. На 08.08.2019 г. от 9:00 ч. в залата на здравната инспекция, ет. 2 , РЗИ кани бъдещите родители на информационна среща и прожекция на филма «Гърдата е най-доброто». За участниците в кампанията са осигурени подаръци от списание «9 месеца».

През 2019 година повечето национални инициативи ще са насочени в подкрепа на майките и бащите в най-ранния период на родителството, като се акцентира на водещата роля на социалната политика за насърчаване на кърменето. Политика, включваща участието на всички институции, фирмите от частния сектор и сериозна медийна и обществена подкрепа.

В ежегодния доклад на СЗО и УНИЦЕФ се дават препоръки за подобряване политиките на страните в подкрепа на семействата, чрез осигуряване на задължителен платен отпуск от поне 6 месеца след раждането. Докладът класира България на трето място по осигурен най-дълъг отпуск по майчинство с пълно заплащане.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини