300 лв. на двор при доброволно ликвидиране на прасетата

Важно е да се обединим, за да се измъкнем от ситуацията, заяви министър-председателят Бойко Борисов на срещата в Пазарджик във връзка с предприетите мерки за ограничаване разпространението на африканската чума по свинете (АЧС). Премиерът Борисов отбеляза, че се полагат огромни усилия и изрази признателност към кметовете и активните хора в тази област. Министър-председателят изтъкна, че към момента няма ваксина срещу африканската чума по свинете. Веднага ще закупим ваксина, щом има такава, подчерта премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят  добави, че е постигната договореност срокът за умъртвяване на домашните прасета да бъде удължен в Пазарджик. Също така във всички 20-километрови санитарни зони около свинекомплексите хората ще бъдат компенсирани с по 300 лева на двор при доброволно усвояване на собственото поголовие, за да бъде направена необходимата дезинфекция. Насила никой няма да накараме, подчерта министър-председателят и акцентира върху опасността от разпространение на АЧС и огромната популация на диви прасета.

Haskovo.HET

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Д.
    Д. Д.
    2 -1
    23:36, 2 авг 2019
    Мутрата **** ******* е патологичен лъжец, преценявайте дали да му вярвате.
  • 2
    Ми
    Мина
    0 -1
    16:37, 3 авг 2019
    Селянинът рядко спазва законите. Той иска те да важат за другите, но той,ако може , да мине метър. Виждала съм в какви ла.на гледат прасета и се чудя как ядат това месо и как чумата не е тръгнала още по хората.
Последни новини