Историческият музей в Смолян с уникална рекламна кампания, подарява концерти на открито

Летни музейни вечери организира Регионалният исторически музей в Смолян.

Те ще се проведат в дните от 20 до 22 август на площад „Свобода“ – Стар център в Смолян. Целта на празничната програма е освен естетическо удоволствие от срещата с изкуството и популяризиране на музейната институция, достигане на информация до широката публика за важните музейни ценности. Идеята на организаторите е Летните музейни вечери да станат традиция и да се провеждат всяко лято.

Първото издание на културното събитие в Смолян ще се реализира в три поредни вечери, в които ще има концерти с фолклорна, класическа и рок музика. Преди всеки от концертите ще бъде представена и по една музейна история за уникалните съкровища, които се съхраняват в Музея в Смолян. Събитието се провежда с подкрепата на Община Смолян и дарители, под патронажа на кмета Николай Мелемов.

Програма за първата среща на публиката с музика и музейни истории за 2019 г. за всички събития е от 18.00 ч на Стар център в областния град. На 20 август на площад „Свобода“ от 18.00ч ще започне концерт на почетния гражданин на Смолян Златина Узунова, на 21 август ще започне изпълнението на трио „Тенорите“, а в последния ден – 22 август ще бъде концертът на Георги Низамов.

РИМ „Стою Шишков“ в Смолян обявява дарителска кампания за провеждане на Летните музейни вечери` 2019, а повече информация за желаещите да направят дарения или спонсорство е публикувана на страницата: www.museumsmolyan.eu

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини