Тийнейджърка направи 1000 клека в състезание с приятелка и попадна в реанимация

Танг - 19-годишно момиче от Чунцин, Китай, предизвикала приятелката си на състезание за издръжливост.

Двате били във видеовръзка и правели по един клек всяка, за да бъде сигурно, че никоя от тях няма да мами.

"И двете не искахме да изгубим и затова продължихме да се опитваме да победим, в резултат на което направихме 1000 клека", казва Танг, цитирана от China Press.

Момичетата в крайна сметка клекнали около 1000 пъти в рамките на период от два до три часа. След интензивната конкуренция Танг се чувствала леко болна, но предположила, че подобна реакция е нормална след тренировка.

Два дни след инцидента обаче Танг открила, че не е в състояние да помръдне краката си, а урината й е тревожно кафява.

Приятелят на Танг я завел в болницата, където тя научила, че страда от рабдомиолиза.

Рабдомиолизата е сериозно състояние, което възниква от пряко или косвено мускулно нараняване. То е резултат от смъртта на мускулните влакна и освобождаването на съдържанието им в кръвта. В крайни случаи рабдомиолизата може дори да доведе до бъбречна недостатъчност и смърт.

За Танг големия брой клекове за кратко време довел до това състояние. Превели я спешно в по-голяма болница за интензивно лечение. Според заместник-директора на отдела по ендокринология и нефрология, Танг е изкарала късмет, защото е млада. Ако беше по-стара, щяла да получи бъбречна недостатъчност.

Нейната приятелка, с която се състезавали, също била хоспитализирана по същата причина, съобщава China Press.

Независимо от бедите на двете момичетата, предизвикателството 1000 клякания всъщност си върви онлайн от години. Просто напишете 1,000 squats a day в YouTube и ще получите множество видеоклипове от фитнес инструктори и популярни онлайн фитнес имена.

За да предотвратите рабдомиолизата, е важно постепенно да увеличавате количеството повторения на упражненията, които правите, и интензивността на тренировките. Водата и напитките с електролити и витамини също помагат за възстановяването на мускулите ви след упражнения.

В крайна сметка, колкото и да искате да имате задните части на Ким Кардашиян, не си струва да получите бъбречна недостатъчност заради изобилието отзад.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини