4 °C

В Смолян тържествено освещават знамето на "Асоциация на Планинските войски в България"

Днес ще се освети и връчи знамето на „Асоциация на Планинските войски на България“. Ритуалът ще се извърши на 30 август 2019 година, от 17:00 часа във Военен клуб-Смолян, под патронажа на областния управител на област Смолян Недялко Славов. На ритуала по връчване и освещаване на знамето на „Асоциация на Планинските войски на България“ ще присъстват заместник-областният управител Владимир Гърбелов, представители от Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, офицери и сержанти от запаса и резерва, военнослужещи от 101-ви Алпийски полк и гости от „Алпините“-Италия. Сред чуждестранните гости ще бъдат бриг.ген. Антонио Трогу – бивш италиански военен аташе в София, лейтенант Марчело Куатрида – ръководител на групата на италианските алпини в България, и ефрейтор Алберто Дел Монего – член на групата на италианските алпини в България.

Сдружението с нестопанска цел в обществена полза беше учредено през април тази година в Смолян и ще развива дейност, насочена към развитие и разпространяване на традициите на планинските войски, изучаване на планинския свят, осведомяване и защита на природата, както и военно-патриотично възпитание на младежта и населението. Основните цели на Сдружението са свързани с подхранване на българската историческа памет за планинските и алпийските войски, почитане и уважение към всички паднали в бой и загубили живота си в планината, чиято саможертва е допринесла за траен мир, свобода и взаимно уважение.

Сдружението ще работи и за насърчаване на сътрудничество между войниците – планинци и алпини в Република България и чужбина, военно-патриотично и родолюбиво възпитание на младежта и населението, участие с проекти и разработки в дейностите по развитие на резервните и запасни части и подразделения на планинските и алпийски войски.

„Асоциация на Планинските войски на България“ ще работи в сътрудничество с Министерството на отбраната, Щаба на отбраната, Министерство на вътрешните работи, другите министерства, Областна управа на област Смолян, държавни ведомства и агенции, общини и други организации от страната, съюзни и партньорски държави.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 18.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Целите ви изискват да сте наясно със себе си и в хармония с околния свят. Така ще ви бъде по-лесно да работите, влагайки освен всичко друго и творчески похвати, които са измежду най-ценните ви находки. На изненадите погледнете откъм хубавата им страна и ще откриете, че животът е добър, въпреки съмненията ви.
18 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Денят ви ще е интересен, а събитията ще ви предложат повече разнообразие. Възползвайте се от предложенията на свои близки. В случай, че изникнат служебни ангажименти, спокойно можете да ги свършите. На някои от вас предстоят запознанства и романтични увлечения, водещи ви към живота, който ви привлича.
18 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За да избегнете напрежението, ограничете общуванията си с невъзприемчивите около вас хора и се посветете на собствените си задачи. Това е начин да си спестите излишни главоболия и време. Настъпващите промени изискват повишаване на професионалната ви подготовка и още ред други усилия, ако държите да сте в час с тях.
18 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Наясно сте, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Ако ще пътувате бъдете изключително внимателни при шофиране. Раздразнителността ви е повишена. Не се колебайте да поемате рискове. Добре преценявате ситуацията и ще имате точни попадения.
18 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се справите с трудностите и без да изпадате в крайности, ще приключите навреме започнатото. Можете да влияете на събитията и да ги променяте към добро, за това не се колебайте, когато това се очаква от вас. Времето работи за вас, възползвайте се, като поставите начало на значими дела.
18 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Диетите няма да са особено успешни, ако не ги съобразите с вътрешното си състояние. По-добре е да не измъчвате тялото си, а да лекувате душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Рефлексите ви ще ви изправят пред избор, който трябва да решите днес.
18 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще ви се отдаде дълго чаканата възможност да се включите в мероприятие, което досега сте наблюдавали отстрани. От резултатите, които постигате че се убедите че си е струвало да изчакате най-благоприятния момент за активните си действия. Постигате забележителни успехи в област, в която дори не сте подозирали че имате способности.
18 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
18 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден е подходящ за разрешаване на лични въпроси. Необходимо е повече доверие в човека до вас и ще видите, че понякога стават и чудеса. Физическите занимания ще ви се отразят положително и ще ви заредят с енергия. Вечерта се очертава да бъде много вълнуваща. Не прекалявайте с почерпването.
18 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Извисете се над маловажните неща и гледайте философски на живота. С подходящи аргументи можете да приобщите потенциалните си опоненти и ще спечелите. Доверете се на логиката, а не на чувствата си и ще имате още една причина да сте доволни от себе си. Радостни новини от чужбина.
18 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес обърнете сериозно внимание на семейните си отношения, възможни са конфликти, постарайте се да ги предотвратите. Бъдете по-толерантни и сдържани. Уважете желанията на вашите близки и не налагайте излишно мнението си.
18 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Чудесен ден за разходки на чист въздух и за изглаждане на недоразумения с близките. Ако отношенията ви с любимите хора са наред насочете творческата си активност в професионалните си ангажименти. Днес можете да постигнете повече от когато и да е било.
18 яну 2020
Последни новини