Талант на футболна академия „Арда 1924” рита в турския гранд „Галатасарай”

    Талант на футболна академия „Арда 1924”рита в турския гранд „Галатасарай”. За втори пореден път десетгодишният Хакан Йълмаз Халил от Кърджали е поканен на лагер в детската школа на турския тим. Миналата година той остана една седмица. Утре заминава за да тренира пълноценно с връстниците си до началото на учебната година. От „Галатасарай” следят нашия талант. Бяха го поканили за участие в тима на силен международен турнир в Холандия,  но нашето момче не успя да отиде поради заболяване.

       Хакан Халил тренира футбол от шест годишен във академия „Арда 1924” при треньорите Петър Бумбаров и Янко Янев. Той е капитан на отбора на набор 2009 г. и негов голмайстор.Играе на поста ляв халф.

       Хакан Халил е запален фен на „Галатасарай”. Той получава безрезервната подкрепа на баща си, който също подкрепя турския гранд. Забавното е че братът на Хакан е почитател на основния съперник „Фенербахче”,  но той също подкрепя нашия талант.

      Играя с №10, защото любимият ми футболист е Лионел Меси. Бих искал да играя като него и дори да го надмина във футбола, сподели за Кърджали бг вести Хакан Халил. Кърджалийския талант мечтае да играе и в представителния тим на „Галатасарай” като порасне. Той казва, че към него се държат много добре в детската школа на турския тим.

      Мога да кажа само хубав думи за Хакан Халил,споделя треньорът му Петър Бумбаров. Той подчерта,че Хакан е един от талантите на футболна академия „Арда 1924”. Смята, че ако нашето момче продължи така има бъдеще във футбола. Хакан е много сериозен и отговорен към тренировките, подчертава Бумбаров. Радвам се,че талантливи деца играят при нас и се ползват с подкрепата на родителите , отбеляза треньорът.Той посочи,че успехите в академията и на младите таланти се дължат на безрезервана подкрепа на президента  Альоша Синабов.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини