Хасковлии: Вандали и психично болни трошат бетонните кошове за боклук

    Вандали и психично болни трошат кошове за боклук в центъра на Хасково, сигнализираха читатели на Haskovo.net.

    Потрошените бетонни съдове се намират около Книжния пазар. Някои от тях са толкова изпочупени, че половината от бетона липсва и са изскочили арматурите. Заради липсващите части, кошовете са неизползваеми, тъй като боклукът се разпилява по земята.

    Работещите в близките търговски обекти разказаха, че много често пешеходците събарят с ритници кошовете, включително и през деня. През нощта вандалите се активизирали още повече.

    "Въпреки че в района има видеонаблюдение, зулумаджиите не се притесняват", разказаха търговците.

    Една от продавачките на Книжния пазар дори била обрана посред бял ден вчера. "Докато жената стоеше на сянка под едно от дърветата наблизо, млад ром измъкна от чекмеджето й 38 лева и побягна", разказа колежка на потърпевшата.

    Тя допълни още, че малкото останали здрави кошове за боклук в центъра на града са засипани с цигари, тъй като пушачите гасят фасовете си в периферията на бетона. Заради това тя предложи старите кошове да се заменят с нови, които имат секция, обособена като пепелник.

    Търговка от друг магазин в съседство пък се жалва, че непрекъснато лепят афиши на стената на обекта, в който работи, въпреки че отсреща има специално поставени табла за целта.

    Зам.-шефът на общинското предприятие "Екопрогрес" Гюнай Юсуф заяви, че ще направят оглед в центъра и при възможност кошовете ще бъдат подменени.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      По
      Порчо
      17 0
      12:51, 4 сеп 2019
      Ами нали има камери?
    • 2
      ,,
      ,,,,
      21 -3
      13:17, 4 сеп 2019
      За съжаление Хасково, стана забравен от Бога град. Преди години беше хубаво, уредено и спокойно.
      • Ме
        Местен
        10 -4
        15:18, 4 сеп 2019
        Идват избори . Пак можем да го направим такъв.
    • 3
      As
      asko
      27 -1
      14:25, 4 сеп 2019
      Този, който потроши обществено имущество, най-напред да поправи повреденото и след това да бъде съден за хулиганство. Ако няма пари за материалите, да ги изработи - да копае канал за Енергото, да разкопава авариите на ВиК и т.н. Този, който е съградил нещо, най-малко ще има желание да го похабява!
    • 4
      Ес
      еснаф от Хасково
      15 0
      16:28, 4 сеп 2019
      В центъра на града реално липсва охрана и всеки вилнее както намери за добре. А ангажименти за опазване на реда би трябвало да има г-н Румен Атанасов, който само си разхожда дрехите по главната улица. Също така има общинска полиция, която само прави мизерии на хасковските граждани, докато за истинските проблеми в града откровено нехае. Най-накрая би трябвало да има и квартален отговорник от районното полицейско управление за центъра на Хасково. Някой да го е виждал? Градът е мръсен, изоставен. Улиците се метат от няколко циганки, които само вдигат прах, машини за почистване не са минавали да метат и мият центъра от години. Един скитник спи като на хотел срещу бившия ресторант "Република". За уличните кучета да не говорим-Добри Беливанов, който с титанично бездействие се бори срещу всякакви корупционни практики, не можа да изгради един приют за животните. Въобще трагедията е повсеместна. Иска ми се да отида в дома на кмета просто от любопитство да видя и там ли е такава мръсотия и мизерия или Беливанов има някакво тенденциозно отношение към Хасково и гражданите му.
    • 5
      Pr
      PRAV
      8 -1
      17:10, 4 сеп 2019
      Толкова му се надявахме, а сега чакаме датата за да го изритаме....такъв е по-лош и от лапача гошо
    • 6
      Pr
      prav
      3 -1
      17:18, 4 сеп 2019
      Предлагам досегашните контейнери около които циганите постоянно разхвърлят отпадъците да бъдат заменени с подобни на тези за извозване на строителни отпадъци, само че капсуловани отгоре, а боклука да се пуща в тях през 3-4 отвора с диаметър 50см за да не могат да ровят ******ите. Тези контейнери ще са по-големи от досегашните бобърчета и колата ще може да ги събира максимум два пъти в седмицата, а не всяка сутрин да ме събуждат сметосъбирачните машини с грохотните изтръсквания на бобрите. Така ще се оптимизират и разходите които сега се правят. А ******ите ще се преориертират към сметищата. Лесно е...дори не изисква чак толкова специализиран транспорт...практикува се и в Европа.
      • А.
        А.В.
        2 0
        18:02, 4 сеп 2019
        Преди да дойдат Бобрите имаше точно такива контейнери.
    • 7
      Pr
      prav
      1 0
      17:27, 4 сеп 2019
      Кмете дупката на твоята уличка няма ли да разпоредиш да я асфалтират....чакаме от една година...съвсем си се пуснал от хорото, бива ли така....
    • 8
      Ха
      Хан Крум
      2 -1
      11:56, 5 сеп 2019
      Г-н Иванов крадеше (като всеки друг), но и правеше много за града! Когато нещо беше разбито, се подменяше. Сега като го няма по-добре ли е? Хасково върви към разпад...
    Последни новини